PREPOROD "TARTAN ARMIJE": Škotska nastavlja trijumfalni pohod

O. M.

08. 09. 2023. u 11:47

NAJPRIJATNIJE iznenađenje dosadašnjeg dela kvalifikacija za EURO 2024, reprezentacija Škotske, gostuje na Kipru u susretu petog kola grupe A. Utakmica se igra na AEK areni u Larnaki od 20 časova i 45 minuta.

ПРЕПОРОД ТАРТАН АРМИЈЕ: Шкотска наставља тријумфални поход

FOTO: Tanjug/AP

Škotska ima stoodstotan učinak a kvalifikacije otvorila pobedom upravo protiv Kipra. kada je 25. marta golovima Maktominaja (dva) i Mekgina pobeđen najslabiji rival u grupi niko nije pridavao tome veliki značaj, ali samo tri dana kasnije na istom stadionu pala je i velika Španija a opet je dvostruki strelac bio vezista Mančester junajteda.

Već na startu junskog prozora "tartan armija" je iznenadila Halandovu Norvešku u Oslu i tada je već bilo jasno da će izavranici Endrua Robertsona voditi glavnu reč u A grupi kvalifikacija. To je samo potvrđeno protiv Gruzije na Hempden parku. 

Škotska beži velikih devet bodova Španiji, doduše uz dve utakmice više, jer je "frija" opravdano izostala sa junskog kvalifikacionog prozora zbog učešća u završnici Lige nacija gde je osvojila pobednički pehar.

Treba reći da Škotska, za slučaj da u nastavku kvalifikacija ipak posustane, ima plan B pošto je kao osvajač grupe u Ligi nacija izborila plsaman u baražu. To je iz ove grupe A pošlo za rukom i Španiji kao i Norveškoj.

Kipar po svemu sudeći ni u ovom ciklusu neće izboriti učešće na završni turnir EURO. Nikad ostrvska reprezentacija nije igrala ni na jednom velikom turniru.

Kipar već duže vreme nije zabeležio pobedu u međunarodnom meču. Ako se ne računa ona u nebitnom meču poslednjeg kola Lige nacija protiv bratske Grčke pre tačno godinu dana, poslednja je bila u martu prošle godine u baražu za ostanak u C divizije Lige nacija protiv malene Estonije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)