"ZMAJČEKI" HVATAJU PRIKLJUČAK: Severna Irska ne zna da igra u gostima

O. M.

07. 09. 2023. u 13:03

FUDBALERI Slovenije dočekuju Severnu Irsku u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj.

ЗМАЈЧЕКИ ХВАТАЈУ ПРИКЉУЧАК: Северна Ирска не зна да игра у гостима

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Slovenija čeka svoje prvo učešće na EURO od 2000. godine. Posle četiri utakmice imaju dve pobede i sedam bodova i zaostaju samo dva boda za Kazahstanom i Finskom.

Slovenija ima ključnu utakmicu na svom terenu protiv Severne Irske, pošto posle toga imaju laka tri boda protiv San Marina. Ako uspeju da završe ovaj septembarski prozor sa maksimalnim brojem bodova, biće korak bliže EURO sledećeg leta.

U poslednjih osam takmičarskih mečeva Slovenija je doživela samo jedan poraz i to od Finske. U poslednjih 14 utakmica na domaćem terenu u prethodne tri godine doživeli su samo dva poraza.

Severna Irska nije dobro počela kvalifikacije. Očekivano su pobedili San Marino, ali su potom pretrpeli tri poraza od Finske, Danske i Kazahstana. Sve tri utakmice izgubili su istim rezultatom 1:0.

Sada, u septembru, imaju dva uzastopna gostovanja protiv Slovenije i Kazahstana i moglo bi da se desi da već sada ostanu bez teoretskih šansi za plasman na EURO. Na poslednjih sedam gostovanja imaju samo jednu pobedu i to protiv San Marina. 

Severna Irska je samo jednom učestvovala na EURO i to 2016. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)