''ROSONERI'' DOLAZE NA ''OLIMPIKO'': Mogu li Lukaku i Morinjo da ''ugase požar'' u prestonici?

V.M.

01. 09. 2023. u 15:31 >> 15:31

VELIKI derbi italijanksog prvenstva Serije A biće na programu večeras od 20:45 kada Roma dočeka Milan.

РОСОНЕРИ ДОЛАЗЕ НА ОЛИМПИКО: Могу ли Лукаку и Морињо да угасе пожар у престоници?

Foto Profimedia

Domaći tim se jako muči na otvaranju sezone, u uvodna dva kola osvojio je samo bod i kriza drma ''đalorose'' na startu prvenstva. Ipak, nakon odrađene suspenzije na klupu se vraća Žože Morinjo što bi trebao biti veliku plus, a pred sam kraj prelaznog roka ''gospodin posebni'' je dobio veliko pojačanje u vidu Romela Lukakua koji je iz Čelsija doveden na pozajmicu i po treći put u karijeri će pomenuti dvojac sarađivati (pre ovoga bili zajedno u Čelsiju i Mančester junajtedu).

Roma je u prvom kolu remizirala pred punim tribinama ''Olimpika'' sa Salernitanom 2:2. Na tom meču je bila bez nosioca igre Pelegrinija i Dibale koji su se vratili na teren protiv Verone ali su imali dosta slab učinak i ''vučica'' je poražena u gradu ljubavi  rezultatom 2:1.

Ekipa iz prestonice se muči iako je preko leta dovela dosta dobrih pojačanja poput Husem Uara, Renata Sančeza, Evan Ndike, Sardara Azmuna i Leandra Paredesa i pobeda na večerašnjem meču bi bila dobar način za Romu da se trgne iz krize i upiše pobedu kako ne bi ponovila neuspeh od pre 11 godina kada poslednji put u uvodna tri kola nije ostvarila pobedu.

Što se tiče Milana on je veoma dobro otvorio sezonu. Slavio je protiv Bolonje (2:0), odnosno Torina (4:1) i na taj način je pokazao zašto je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Skudeta.

Kristijan Pulišić se sjajno uklopio u tim i već sada predstavlja jednog od nosioca igre, a kao veoma dobra pojačanja pokazuju se Rejnders i Loftus Čik koji su dovedeni da popune rupu napravljenu odlaskom Sandra Tonalija u Njukasl (65 miliona evra).

Sjajnim igrama u uvodna dva kola ističe se prekaljeni as Olivije Žiru koji je već postigao tri gola a uz njih je podelio i jednu asistenciju.

Roma je poslednji put pobedila Milan davne 2019. godine, a od tada  su viđena tri remija i četiri trijumfa Milana.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Ejbrahama, Kumbule i Sančeza, dok je pod znakom pitanja nastup Paula Dibale.

Sa druge strane, derbi će jedino propustiti Ismael Benaser.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)