BAJKA SE NASTAVLJA: Klaksvik nije uspeo da uđe u Ligu šampiona, ali evropska jesen je obezbeđena

O. M.

24. 08. 2023. u 13:12 >> 13:12

FUDBALERI šampiona Farskih Ostrva KI Klaksvika dočekuju prvaka Moldavije Šerif iz Tiraspolja u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope. Utakmica se igra na stadionu "Djupumirar" u Klaksviku od 20.45 po našem vremenu

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА: Клаксвик није успео да уђе у Лигу шампиона, али европска јесен је обезбеђена

FOTO: Profimedia

Pobednik ovog dvomeča ide u Ligu Evrope, a utešna nagrada za poraženog je Liga konferencija.

Jedna od najlepših fudbalskih priča ne samo ove sezone, nego svih vremena, pohod kluba iz gradića od 5.000 stanovnika u državi od 50.000 na plasman u grupnu fazu nekog od evrokupova nastavlja se ove večeri na severu Evrope. KI Klaksvik je posle Ferencvaroša u prvom kolu i Hakena u drugom, bio nadomak trećeg iznenađenja ali je norveški Molde uspeo - tek u 112. minutu produžetka - da slomi otpor Farana i ode u plej-of za Ligu šampiona, gde je sinoć u prvom meču poražen sa 2:3 od Galatasaraja.

Fudbalska bajka koju ispisuje i jedan Srbin, nekadašnji fudbaler Čukaričkog i Voždovca Deni Pavlović se nastavlja u drugom po jačini evrokupu, Ligi Evrope ili u najgorem slučaju u najmlađem takmičenju, Ligi konferencija.

Međutim, nije tako davno bilo kada je Klaksvikov večerašnji protivnik Šerif Tiraspolj režirao još jednu evrosenzaciju. Moldavski šampion, koji je prošle godine stao na put Partizanu u plej-of rundi Lige konferencija, pre dve sezone je u Ligi šampiona pobedio Real iz Madrida i Šahtjor nakon što je u kvalifikacijama eliminisao Crvenu zvezdu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)