BORJAN CILJA LIGU EVROPE: Kiparski šampion gostuje u Bratislavi

O. M.

24. 08. 2023. u 11:35

SLOVAN iz Bratislave dočekuje ekipu Arisa iz Limasola u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope. Utakmica se igra na stadionu "Tehelne pole" od 20 časova i 30 minuta.

БОРЈАН ЦИЉА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Кипарски шампион гостује у Братислави

Foto: Profimedia

Šampion Slovačke je u plej-of za Ligu Evrope stigao iz kvalifikacija za Ligu šampiona, odakle ga je eliminisao prvak Izraela Makabi iz Haife. Bilo je 2:1 i 3:1 za Izraelce. Ekipa nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Milana Borjana prethodno je eliminisala luksemburški Esperanž i bosanskohercegovački Zrinjski.

U slovačkom prvenstvu Slovan posle tri kola ima samo pet bodova i već zaostaje za vodećom Žilinom četiri boda, istini za volju ima i utakmicu manje. Slovan je Superligu Slovačke otvorio sa dva remija, 0:0 protiv Košica i 2:2 protiv Banske Bistrice kod kuće. Prvu pobedu ostvarili su u trećem kolu protiv Skalice kada je bilo 2:1.

U ovom meču Borjan nije branio. Među stativama ga je menjao 19-godišnji Adam Hrdina, ali uzalud je trener Slovana Vladimir Vajs odmarao kanadskog reprezentativca jer je on u revanšu protiv Makabija, po opštoj oceni, bio najgori na terenu, uz svesrdnu pomoć slovenačkog štopera Kenana Bajrića.

Aris iz Limasola ove sezone je debitovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Dobro je počelo za treći po veličini i popularnosti klub iz Limasola (iza AEL-a i Apolona), pošto je u prvoj rundi sa dve goleade eliminisao BATE Borisov (6:2 i 5:3), ali je poljski Rakov ipak bio prevelik zalogaj i prošao dalje pobedama od 2:1 i 1:0.

U međuvremenu Aris je osvojio kiparski Superkup savladavši osvajača Kupa Omoniju sa 2:0, dok je prvenstvo otvorio pobedom istim rezultatom protiv trećeplasiranog iz prošle sezone AEK-om iz Larnake.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu