SOSIJEDAD IDE PO PRVU POBEDU: Las Palmas ne želi nazad u Segundu

O. M.

25. 08. 2023. u 09:29 >> 09:30

REAL SOSIJEDAD gostuje Las Palmasu u prvoj utakmici trećeg kola španske La lige. Utakmica se igra na stadionu "Gran Kanarija" od 19 časova i 30 minuta.

СОСИЈЕДАД ИДЕ ПО ПРВУ ПОБЕДУ: Лас Палмас не жели назад у Сегунду

Foto: Profimedia

Gosti na Ostrvo dolaze posle dva identična remija na svojoj "Anoeti", igrali su 1:1 u prvom kolu sa Đironom i u drugom sa Seltom iz Viga. Dok je i Las Palmas sezonu otvorio istim rezultatom, 1:1 na svom terenu protiv Majorke, u drugom kolu su "unionisti" poraženi od Valensije sa 1:0.

U utakmici protiv Majorke Las Palmas je poveo iz jedanaesterca u 29. minutu preko kapitena Džonatana Viere. Igrali su čvrsto u daljem toku meča, imali skoro 70% poseda lopte, ali to nije bilo dovoljno za potvrdu pobede. Arenas je u 70. minutu postigao gol za Majorku i ukrao bodove domaćem timu.

U drugom kolu La lige, Las Palmas je otputovao na meč protiv Valensije. Ovoga puta prepustili su dominaciju protivniku, imali malo šansi za postizanje gola i izgubili sa 1:0 posle penala za Valensiju.

Las Palmas je ovog leta došao iz Segunde gde su završili drugi iza Granade. U elitnoj ligi našao se samo zbog bolje gol-razlike od trećeplasiranog Levantea. Ekipa se pojačala sa nekoliko iskusnih igrača, kao što su Munir el Hadadi i Dejli Sinkgraven koji su došli kao slobodni igrači, dok je na kupovinu igrača potrošeno nešto manje od sedam miliona evra. Najviše, gotovo polovina na napadača Midtjilanda Sorija Kabu, koji još nije debitovao.

Real Sosijedad je protiv Đirone igrao samo u prvih pet minuta i to je bilo dovoljno Baskima da postignu jedan gol koji im je doneo bod. Katalonci su u preostalih 85 minuta plus nadoknada dominirali, što im se isplatilo tek u 73. minutu.

U drugom kolu mnogo je bolje igrala ekipa trenera Imanola Algasila, gotovo na nivou prošle sezone kada je u velikom stilu osvojila četvrto mesto i izborila plasman u Ligu šampiona posle gotovo pune decenije. Ipak, nakon jedne smušene intervencije odbrambenih igrača posle kornera u četvrtom minutu nadoknade, lopta je stigla do Mingeze koji ju je sproveo u mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,10) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!