ZVEZDIN DŽELAT NA PRAGU NOVOG USPEHA: Makabi iz Haife dočekuje Jang bojs u plej-ofu Lige šampiona

O. M.

23. 08. 2023. u 11:15 >> 11:15

MAKABI HAIFA dočekuje švajcarskog predstavnika Jang bojs u plej-ofu za Ligu šampiona. Utakmica se igra od 21 čas po srpskom vremenu u Haifi.

ЗВЕЗДИН ЏЕЛАТ НА ПРАГУ НОВОГ УСПЕХА: Макаби из Хаифе дочекује Јанг бојс у плеј-офу Лиге шампиона

FOTO: EPA

Izraelci će pokušati da se četvrti put u istoriji, a drugu godinu zaredom plasiraju u grupnu fazu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Prošle godine, Izraelci su bili četvrti u grupi sa Benfikom, Pariz Sen Žermenom i Juventusom. Plasman u elitno klupsko takmičenje ostvarili su preko našeg šampiona Crvene zvezde od koje su bili bolji u dvomeču (3:2 i 2:2).

Sezonu ranije igrali su u grupnoj fazi Lige konferencija i bili takođe četvrti, u grupi sa Fajenordom, praškom Slavijom i Union Berlinom.

Švajcarci su poslednji put grupnu fazu Lige šampiona igrali pre tri godine kada su u grupi sa Viljarealom, Mančester junajtedom i Atalantom zauzeli četvrto mesto. Pre dve godine stigli su do osmine finala Lige Evrope, odakle ih je izbacio Ajaks, a prošle godine ih je u plej-ofu za grupnu fazu Lige konferencija eliminisao Anderleht.

Makabi je kvalifikacije počeo u prvom kolu, u kojem se sastao sa Hamrunom, i bez većih problema ostvario dve pobede 4:0 i 2:1. Protivnik u drugoj fazi bio im je Šerif Tiraspolj, a stiče se utisak da je Haifa imala najteži zadatak protiv njih, s obzirom na to da su tek posle produžetaka uspeli da eliminišu moldavskog predstavnika.

Makabi se u prethodnom kolu sastao sa Slovanom iz Bratislave i kao i u dvomeču sa Hamrunom lako pobedio u oba duela, 2:1 i 3:1, i zasluženo se plasirao u plej-of fazu Lige šampiona.

Ako se ovim rezultatima doda podatak da je Makabi u gostima u prvom kolu nacionalnog šampionata pobedio imenjaka iz Petah Tikve sa 2:0, jasno je da je tim iz Haife u odličnoj formi pred duel protiv švajcarskih mladih momaka.

Zahvaljujući visokom koeficijentu Švajcarske na UEFA rang-listi, Jang bojs ovogodišnje kvalifikacije za Ligu šampiona počinje u plej-of rundi, što im automatski obezbeđuje grupnu fazu Lige Evrope.

Jang bojs je u pripremnom periodu odigrao sedam prijateljskih utakmica, u kojima je zabeležio dva remija, uz pet pobeda, od kojih je najznačajni trijumf protiv Herte 4:2 kao i protiv Tuna od 4:0 u poslednjoj utakmici pred početak nove sezone.

Iako je Jang Bojs neporažen i u nacionalnom šampionatu, stiče se utisak da bi rezultati mogli da budu bolji, s obzirom na to da su u prva četiri kola zabeležili dve pobede i dva remija, i da su na trećem mestu, sa dva boda manje od lidera Ciriha.

Prethodni vikend Jang bojs je iskoristio da odmori ključne igrače za duel sa Makabijem, s obzirom na to da su igrali meč prvog kola nacionalnog Kupa u kojem je trener dao šansu „rezervistima” koji su opravdali poverenje i sa 5:0 isprašili trećeligaša Brajtenrajna.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)