PARTIZAN PROTIV NEUGODNE TRADICIJE: "Crno-beli" jure dva gola zaostatka iz Azerbejdžana

O. M.

17. 08. 2023. u 10:36 >> 10:36

FUDBALERI Partizana igraju najvažniju utakmicu dosadašnjeg dela sezone, koja može u velikoj meri da odredi dalji tok iste. Na stadion u Humskoj dolazi azerbejdžanski Sabah na revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ НЕУГОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ: Црно-бели јуре два гола заостатка из Азербејџана

M. Vukadinović

Tim iz Bakua ima značajan kapital iz prvog susreta kada je kao domaćin pobedio sa 2:0. Biće teško, ali znali su "crno-beli" da nadoknade i veći minus od renomiranijih protivnika.

Praškoj Sparti u sezoni 1965/66. nije pomoglo ni 4:1, a Kvins park rendžersu 1984/85. ni 6:2. Ipak, 0:2 je rezultat koji Partizan nikad nije nadoknadio u evropskim kupovima. Dinamo iz Berlina 83/84, Fljamurtari Valona 87/88, Sporting Hihon 91/92, Spartak Moskva 1999/2000. i APOEL Nikozija 2009/10. bili su timovi koji su izbacivali "crno-bele" posle pobede od 2:0 na svom terenu.

Partizan je kao predstavnik Srbije bio slobodan u prve dve runde kvalifikacija za ovogodišnju Ligu konferencija, dok je Sabah morao da igra i drugo kolo. Protivnik mu je bio RFS iz Rige, a Sabah je u oba meča bio bolji od letonskog predstavnika. Utakmica u Rigi završena je pobedom od 2:0, a u Bakuu 2:1 za tim iz Azerbejdžana. 

Sabah je prošle sezone ostvario istorijski uspeh, završivši prvenstvo na drugom mestu na tabeli azerbejdžanske lige, a ovu je počeo u sličnom stilu. U prvom kolu je sa 5:0 razbio ekipu Gabale, koja je prošlu sezonu završila kao četvrta.

Posle odigrana tri kola Mocart bet Super lige, Partizan je na trećem mestu na tabeli, sa dva boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

"Crno-beli" su zabeležili dobre partije u prva dva kola u domaćem šampionatu. U Bačkoj Topoli su protiv TSC-a odigrali 3:3, a u narednom meču su u Novom Sadu savladali Vojvodinu sa 2:0.

Ipak, prvi meč protiv Sabaha u Bakuu podsetio je na partije Partizana iz prolećnog dela prošle sezone. Gosti su bili u potpuno podređenom položaju i pravo je čudo da je meč završen „samo“ 2:0 za Sabah, s obzirom na dominaciju domaćina u tom meču koja se ogledala u procentu poseda lopte i u šutevima na gol protivnika (63-37, 14-2)

Partizan je posle ovog gostovanja dočekao niški Radnički koji je bio na pragu senzacije pošto je poveo sa 1:0, ali su izabranici Igora Duljaja uspeli da preokrenu rezultat golovima iz jedanaesterca i slobodnog udarca i došli do važna tri boda.

Obe ekipe u ovaj duel ulaze sa kompletnim igračkim kadrom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1  (kvota 1,77) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)