ČUKARIČKI DOBIJA PROTIVNIKA: Olimpijakos u Belgiji brani "minimalac" iz Pireja

O. M.

17. 08. 2023. u 10:21

U revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope belgijski Genk će dočekati grčki Olimpijakos. Utakmica je na programu u četvrtak od 20 časova na stadionu Čegeka arena. Prvi meč u Pireju završen je pobedom crveno-belih od 1:0 golom Fortunisa u prvom minutu.

ЧУКАРИЧКИ ДОБИЈА ПРОТИВНИКА: Олимпијакос у Белгији брани минималац из Пиреја

Foto: Profimedia

Pobednik ovog duela igraće u plej-ofu sa srpskim predstavnikom Čukaričkim.

U trećem kolu Jupiler Pro lige Genk je u gostima pobedio Serkl Briž sa 1:0 i to autogolom Varlesona. "Štrumfovi" su u u prva dva kola ostvarili pobedu i poraz pa su trenutno peti na tabeli sa šest bodova. 

U kvalifikacije za Ligu Evrope ušli su posle eliminacije iz Lige šampiona u čijim kvalifikacijama su poraženi od Serveta. U Švajcarskoj je bilo 1:1, a u Belgiji 2:2, pa su izvođeni penali u kojima je Servet bio spretniji u penal-seriji. Genk je Ligu šampiona izborio osvajanjem drugog mesta prošle sezone u Jupiler Pro ligi, mada bi bliže istini bilo napisati da je izgubio prvo mesto, u šokantnoj završnici belgijskog šampionata ovog proleća.

U pripremnom periodu odigrali su šest prijateljskih utakmica i ostvarili tri pobede, dva remija i jedan poraz. 

Dvojac Genka Matias Galarza i Majk Tresor propustili su meč protiv Serkl Briža zbog povreda zadobijenih u prvoj utakmici pa su pod velikim znakom pitanja i za revanš protiv Grka. Joris Kajembe se oporavio od svoje povrede na istom meču i zaigrao je za vikend na svojoj poziciji levog beka. 

Grčko prvenstvo još uvek nije počelo, Olimpijakos će ga otvoriti narednog vikenda utakmicom protiv Pansereikosa, pa je prva utakmica u Pireju bila ujedno i prva takmičarska za Olimpijakos u novoj sezoni. 

U pripremnom periodu odigrali su pet prijateljskih utakmica uz dve pobede, dva remija i jedan poraz. Zanimljivo je da im je protivnik u tom periodu bio protivnik našeg Partizana Sabah, koji je izborio 1:1.

Olimpijakos će verovatno u ovom meču nastupiti sa istih 11 koje je trener Martinez izveo u prvoj utakmici. Novo pojačanje Džekson Perozo biće jedan od ključnih faktora tima ove sezone, ali je malo verovatno da će reprezentativac Ekvadora biti u sastavu za ovaj meč.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)