"SVRAKE" SU U LIGI ŠAMPIONA POSLE 20 GODINA: Može li Emerijevo čudo da se nastavi i u novoj sezoni?

O. M.

12. 08. 2023. u 13:33 >> 13:33

NjUKASL dočekuje Aston vilu u prvom kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra na "Sent Džejmsis parku" od 16 časova.

СВРАКЕ СУ У ЛИГИ ШАМПИОНА ПОСЛЕ 20 ГОДИНА: Може ли Емеријево чудо да се настави и у новој сезони?

FOTO: Tanjug/AP

"Svrake" su za nešto više od godinu dana prešle put od borbe za opstanak do igranja u Ligi šampiona, sve zahvaljujući novim većinskom vlasnicima, prebogatom Nacionalnom fondu iz Saudijske Arabije.

Posle 20 godina, Njukasl se vratio u Ligu šampiona. Prošlu sezonu su završili na fantastičnom četvrtom mestu i plasirali se u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja. "Svrake" su se pred novu sezonu pojačale dolaskom Harvija Barnsa iz Lestera za 38 miliona funti, iz Sautemptona je došao mladi desni bek Tino Livramento za 35 miliona, ali rekordan transfer je prelazak reprezentativca Italije Sandra Tonalija iz Milana za 55 miliona funti.

Stigao je i talentovani desnokrilni napadač Jankuba Minteh iz danskog Odenzea, ali je zbog nemogućnosti da dobije radnu dozvolu prosleđen na jednogodišnju pozajmicu u Fajenord.

Sve u svemu, potrošeno je 124 miliona funti ili oko 130 miliona evra, ako vam je lakše. S druge strane, otišao je Alan Sen-Maksimen u Al-Ahli za 23 miliona i Kris Vud u Notingem forest za 15 miliona.

Menadžera Edija Haua čeka težak zadatak da ponovi prošlosezonski rezultat i bude konkurentan u Evropi, a za to će mu možda biti potrebno još neko pojačanje.

Što se tiče Aston vile, ona je prošle godine i bez finansijske injekcije iz arapskog sveta kreirala čudo, a režiser je bio Unaj Emeri.

Kada je Španac preuzeo Vilu u novembru, bili su 17. na tabeli, a sezonu su završili na sedmoj poziciji i izborili kvalifikacije za Ligu konferencija. To je prvi izlet ekipe iz Birmingema u Evropu posle 13 godina, a samo četiri sezone nakon igranja u Čempionšipu.

Emeri je ove sezone doveo svog bivšeg pulena iz Viljareala Pau Toresa, koga je plastio 35 miliona evra. Iz Lestera je kao slobodan igrač došao Juri Tileman, ali najveće pojačanje trebalo bi da bude Musa Dijabi, koji je došao iz Levekuzena za 55 miliona evra. Vihorno desno krilo takođe je sarašđivalo sa Emerijem, u Pari sen Žermenu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)