ČUKARIČKI DOBIJA PROTIVNIKA: Grci i Belgijanci bore se za "srpsku vizu"

O. M.

10. 08. 2023. u 08:43

U prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, grčki Olimpijakos dočekuje ekipu Genka iz Belgije. Utakmica je na programu u četvrtak od 21 čas na stadionu Jorgos Karaiskakis u Pireju.

ЧУКАРИЧКИ ДОБИЈА ПРОТИВНИКА: Грци и Белгијанци боре се за српску визу

Foto: EPA

Za ljubitelje fudbala u Srbiji, naročito simpatizere Čukaričkog, ovaj dvomeč je od velikog značaja, jer će pobednik u plej-of rundi igrati protiv ekipe sa Banovog brda.

Olimpijakos ove sezone još nije odigrao nijednu takmičarsku utakmicu. U poslednjoj prijateljskoj odmerili su snage sa engleskim Noričem i izgubili sa 2:0. Domaćin je postigao golove na početku oba poluvremena, nakon čega se gostujući tim nije vratio u igru.

Kvalifikacije za Ligu Evrope obezbedili su osvajanjem trećeg mesta prethodne sezone u Grčkoj, sa 73 boda, pet manje od drugoplasiranog Panatinaikosa. U pripremnom periodu odigrali su pet prijateljskih utakmica, ostvarili dve pobede i dva remija, uz pomenuti poraz od Noriča.

Trener Dijego Martinez najavio je da će protiv Belgijanaca izvesti isti sastav koji je suprotstavio "kanarincima" uprkos porazu od engleske ekipe. To znači da će španski veteran Visente Ibora debitovati u zvaničnom meču za "crveno-bele". On je karijeru gradio u Levanteu i u Sevilji s kojom je osvojio tri uzastopne Lige Evrope od 2014. do 2016. godine. Igrao je i za Viljareal, a ima i dve mršave sezone u Lesteru.

Fudbaleri Genka su u drugom kolu belgijske Jupiler Pro lige izgubili na svom terenu od Eupena sa 1:0. Iako su statistički bili mnogo bolji protivnik u ovom meču, nisu uspeli da se vrate nakon primljenog gola u prvom minutu meča.

U prvom kolu najjačeg belgijskog takmičenja pobedili su Molenbek u gostima sa 4:0, dok su u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisani u drugom kolu od švajcarskog Serveta, na penale (1:1, 2:2, 1:4pj). U šest prijateljskih mečeva tri su pobedili, dva remizirali i jedan izgubili.

Odluka trenera Voutera Vrankena da odmori veliki broj igrač protiv Eupena zbog blizine ove utakmice nije mu se isplatila jer je njegova ekipa pretrpela iznenađujući poraz. Ali to će se zaboraviti ukoliko protiv Olimpijakosa ostvari željeni rezultat.

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024