DANCU SE DRMA KLUPA BELGIJSKOG VELIKANA: Šampion ide u prestonicu po nove bodove

O. M.

06. 08. 2023. u 09:35

ŠAMPION Belgije Antverpen gostuje Anderlehtu u drugom kolu Jupiler Pro lige. Utakmica se igra na stadionu "Konstant vanden Stok u Briselu od 13 časova i 30 minuta.

ДАНЦУ СЕ ДРМА КЛУПА БЕЛГИЈСКОГ ВЕЛИКАНА: Шампион иде у престоницу по нове бодове

Foto: Profimedia

Anderleht je u prvom kolu doživeo poraz od 2:0 na gostovanju Rojal union sen Žilu, dok je branilac titule na svom terenu minimalnim rezultatom savladao ekipu Serkl Briža.

Dok je Antverpen prošlu sezone okončao sa loorikama na koje je čekao punih 66 godina, rekorder u broju titula Anderleht prolazio je kroz jednu od najlošijih sezona u istoriji i završio prvenstvo na tek 11. mestu. Kriza u timu je nastupila odlaskom Vensana Kompanija sa klupe, pošto se nekadašnji stameni štoper a sada talentovani trener preslio na klupu Barnlija s kojim je izborio promociju u Premijer ligu.

Felis Macu i Brajan Rimer nisu uspešno uskočili u Kompanijeve čizme, prvi se zadržao samo četiri meseca, a drugi do kraja sezone nije uspeo da izvadi kestenje iz vatre. Uprkos tome zadržao je Danac posao ali očigledno je da je već pod protiskom pa bi drugi poraz na startu šampionata mogao da označi i njegov kraj.

Tom je dosta kumovao i raspored jer je ljubičasto-belima u prva dva kola doneo šampiona i ekipu kojoj je ta titula izmakla za jedan bod.

Bivši trener PSV Ajndhovena i Volfsburga Mark van Bomel načinio je pravo čudo u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Antverpena, predvodio je svoje igrače do najčudesnijeg trijumfa u šokantnoj završnici plej-ofa gde se do poslednjeg zvižduka nije znalo ko će do titule, Genk, Union ili Antverpen kome je na kraju veliko slavlje doneo izjednačujući pogodak Tobija Aldervarjelda protiv Genka čiji navijači su već slavili. 

Antverpen će tako prvi put u istoriji igrati Ligu šampiona, doduše oni su davne 1958. igrali u tadašnjem Kupu šampiona i ispali u prvom kolu od potonjeg šampiona madridskog Reala.

Domaći tim će na ovom meču nastupiti bez panamskog reprezentativca Mihajla Murilja koji ima problema sa povredom mišića. U redovima Antverpena, Gaston Avila je suspendovan posle isključenja u Superkupu protiv Mehelena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1, 65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)