ISTANBULSKI DERBI U FINALU KUPA: Može li Fener da prekine post dug deset godina?

V.M.

11. 06. 2023. u 10:46 >> 10:47

U finalu kupa turske gledaćemo obračun Fenerbahčea i Bašakšehira.

ИСТАНБУЛСКИ ДЕРБИ У ФИНАЛУ КУПА: Може ли Фенер да прекине пост дуг десет година?

Foto Profimedia

Proteklog vikenda se završilo tursko prvenstvo, Fener je zauzeo drugo mesto i danas će pokušati da prekine desetogodišnji post bez trofeja u kupu. Sa druge strane, Bašakšehir je završio ligu kao peti što znači da mu je jedini način da se iduće sezone nađe u evropskim takmičenjima pobeda na večerašnjem meču i osvajanje prvog kupa u istoriji kluba.

Fener je u poslednjem kolu prvenstva izgubio od Galatasaraja sa 3:0, to je ostavilo gorak ukus u ustima ekipi koja čeka svoju dvadesetu tiulu devet godina i moraće da je čeka još minimum 12 meseci.  Četa Žorža Žezusa je bila napadački najefikasnija ekipa sa 87 postignutih pogdaka u Superligi, što je često slučaj sa timovima portugalskog stručnjaka koji preferira napadčki fudbal.

Žezusu ističe ugovog i njegova sudbija je još nepoznata, ali sigurno je mu neće faliti motiva da Feneru donese sedmi kup u istoriji kluba, prvi nakon deset godina.

Na putu do finala ekipa ''žuto-plavi'' su na putu do finala redom bili bolji od Istanbula (3:1), Rizerspora (2:1), Kajzerispora (4:1) i Sivaspora (0:0, 3:0).

Što se tiče Bašakšheira, on je proteklog vikenda savladao Trabzon sa 3:1, na taj način je završio prvenstvo sa tri uzastopne pobede i sa dosta samopoudanja ulazi u ovaj meč.

Trener ekipe je bivša uzdanica Fenerbahčea, Emre Belezoglu koji će morati da savlada bivši klub kako bi vratio ''sive sove'' u Ligi konfernecija u kojoj su ove sezone dogurali do osmine finala gde ih je izbacio belgijski Gent.

Bašakšehir je odiseju u kupu započeo trijumfom nad Goztepeom (3:1), nakon toga je izbacio Karagumruk i Galtasaraj sa po 3:2, dok je u polufinalu posle produžetaka bio bolji od Ankaragučua ukupnim rezultatom 3:2.

Gradski rivali su odigrali dva meča ove sezone i ona oba je slavio Fener, kod kuće 1:0 i u gostima 1:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,81)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)