JUVENTUS BEZ VLAHOVIĆA U UDINAMA? Kraj košmarne sezone za "staru damu"

O. M.

04. 06. 2023. u 11:37 >> 11:37

JUVENTUS srpskih internacionalaca Dušana Vlahovića i Filipa Kostića završava svoju neslavnu sezonu Serije A gostovanjem u Udinama.

ЈУВЕНТУС БЕЗ ВЛАХОВИЋА У УДИНАМА? Крај кошмарне сезоне за стару даму

Foto: AP

"Stara dama" će sezonu završiti u najboljem slučaju na petom mestu koje vodi u Ligu Evrope, a u najgorem na sedmom koje je vodi u Ligu konferencija.

Liga šampiona ostala je nedostižna nakon što je Olimpijski komitet Italije kaznio klub sa 10 bodova, samo nekoliko meseci nakon što je  privremeno ukinuta kazna od 15 bodova, tako da su bjankoneri praktično preko noći sa druge pozicije pali na petu koju su kasnijim lošim rezultatima dodatno pokvarili. Srećom po Juventus FS Italije je prihvatio odluku OK posle sporazuma o priznavanju krivice. Da nije bilo tako ne bi bilo ništa od Evrope za Juventus naredne sezone.

Drugu priliku prokockala je četa Masimilijana Alegrija ispadanjem u polufinalu Lige Evrope od kasnijeg osvajača Sevilje.

Juventus je vezao dva poraza u Seriji A, a njegov današnji domaćin Udineze tri. Nedavna forma "zebri" dovela ih je u situaciju da se bore da izbegnu četvrti uzastopni poraz, što se ovom klubu nije desilo od 2018. godine.

Udineze će sezonu završiti na 12. mestu na kome su završili i prošlu, ali pobedom u ovom meču može da dođe do 49 bodova, što bi bio najbolji skor kluba u poslednjoj deceniji. To neće biti lako imajući u vidu tradiciju koja je u susretu dve crno-bele ekipe ubedljivo na strani one iz Torina. Udineze ima samo jednu pobedu nad Juveom u poslednjih 20 susreta i to iz 35. kola 2019/20. kada je Juventus već bio obezbedio šampionsku titulu.

Juventus je ove sezone doživeo deset poraza što je negativni rekord Masimilijana Alegrija kao trenra. On je poslednji put imao tako loš skor 2010. godine kada je predvodio Kaljari. To je samo jedan od razloga što mnogi predviđaju da će ovo biti njegova poslednja utakmica na klupi Juventusa, dok bi takođe mogla da bude i poslednja u kojoj će dres "stare dame" nositi Dušan Vlahović. Međutim, izveštaji sa "Čizme" navode da je Srbin povređen, što znači da je on možda već odigrao poslednje minute za Juventus, a ostaje da se vidi u čijem dresu ćemo ga gledati naredne sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)