INTER ČEKA PROTIVNIKA U FINALU: "Kralj" ostaje bez krune na "Etihadu"?

O. M.

17. 05. 2023. u 15:23 >> 15:23

U REVANŠU polufinala Lige šampiona Mančester siti dočekuje Real Madrid.

ИНТЕР ЧЕКА ПРОТИВНИКА У ФИНАЛУ: Краљ остаје без круне на Етихаду?

Tanjug/AP

U prvom meču rezultat je bio 1:1. Poveli su "kraljevi" u 36. minutu golom Vinisijusa Žuniora, a izjednačenje "građanima" doneo je Kevin de Brujne u 67. minutu.

U poslednjoj utakmici u okviru Premijer lige fudbaleri Mančester sitija savladali su Everton u gostima sa 3:0. Strelci su bili Ilkaj Gundogan u 37. i 51. minutu, kao i Erling Holand u 39.

Siti je u Premijer ligi dugo pratio vodeći Arsenal da bi ga pre nekoliko nedelja konačno stigao i prestigao pa je sada na putu ka petoj tituli šampiona u poslednjih šest godina, a devetoj ukupno. Trenutno su na prvom mestu na tabeli sa 85 bodova, četiri više od Arsenala, ali i utakmicom manje pa ih od titule deli jedna pobeda ili tri remija u preostale tri utakmice. U FA kupu su stigli do finala gde ih očekuje gradski derbi sa Junajtedom, prvi u istoriji finala najstarijeg klupskog takmičenja na svetu.

Siti je u seriji od 22 utakmice bez poraza u svim takmičenjima, tokom kojih je samo četiri puta remizirao. Osim Reala, poraze su u tom periodu izbegli Bajern u revfanšu četvrtfinala Lige šampiona i Lajpcig u prvoj utakmici osmine finala ovog takmičenja (kasnije su "bikovi" doživeli katastrofu u revanšu kada su "izvukli sedmicu" na Etihadu). U Premijer ligi izvukao im se samo Notingem forest, kome će tih 1:1 sa "Siti graunda" možda spasiti premijerligaški status na kraju sezone.

Jedini igrač koji je pod znakom pitanja za naredni meč je Nejtan Ake, zbog povrede tetive, ali Pep Gvardiola je izrazio optimizam jer je holandski internacionalac mnogo bolje i mogao bi da bude u konkurenciji za sastav. Svi ostali igrači, uključujući i Kevina de Brujnea, Džeka Griliša, Bernarda Silvu i Džona Stounsa, koji su meč protiv Evertona počeli sa klupe, biće na raspolaganju španskom stručnjaku i spremno dočekuju duel protiv Real Madrida.

Za razliku od Sitija, koji je na dobrom putu da odbrani titulu, Real Madrid je i matematički izgubio sve šanse za to, jer je Barselona već proslavila povratak pehara u vitrine posle četiri godine. U poslednjem kolu La lige "blankosi" su na svom terenu pobedili Hetafe sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Marko Asensio. Ako je neka uteha, Madriđani su ovom pobedom obezbedili plasman u Ligu šampiona jer su četiri kola pre kraja zadržali 14 bodova prednosti nad drugoplasiranim Viljarealom.

Real i dalje ima šansu da osvoji "utešnu duplu krunu", pošto Kupu kralja koji je nedavno osvojio trijumfom u finalu nad Osasunom, može da pridoda i Ligu šampiona. Ali tu mu na putu, čak i ako prebrodi revanš na Etihadu, stoji još jedna prepreka u vidu Intera koji je i u revanšu savladao gradskog rivala Milan i plasirao se u svoje šesto finale.

Kraj utakmice protiv Hetafea doneo je malo briga za trenera Reala Karla Ančelotija, pošto je Edvardo Kamavinga šepajući napustio teren. Ipak, trebalo bi da bude spreman i dostupan italijanskom stručnjaku, kao i povratnici, David Alaba posle povrede, a Eder Militao posle odslužene suspenzije. Postoje naznake da bi u  konkurenciju za tim konačno posle duže pauze izazvane povredom, mogao da se vrati i Ferlan Mendi koji je odigrao 45 minuta u (pri)gradskom derbiju protiv Hetafea.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone