KO ĆE ČEKIRATI VIZU ZA ''VEMBLI''? ''Crne mačke'' sanjaju drugu uzastopnu promociju

V.M.

16. 05. 2023. u 14:34 >> 14:34

LUTON taun dočekuje Sanderlend u drugoj utakmici polufinala plej-ofa za Premijer ligu.

КО ЋЕ ЧЕКИРАТИ ВИЗУ ЗА ВЕМБЛИ? Црне мачке сањају другу узастопну промоцију

Profimedia

U prvom susretu viđena je jako zanimljiva utakmica. Luton je bolje otvorio i zasluženo je poveo u 11. minutu preko Adebaja, ali nakon tog pogotka Sanderlend je proigrao i do kraja poluvremena poravnao preko Dialoa koji je bio precizan iz slobodnog udarca. Potpuni preokret viđen je u 63. minutu kada je Hjum doneo ''crnim mačkama'' prednost od jednog gola sa kojom dolaze na ''Kenilvort roud''.

Domaćin se ponovo našao u plej-ofu, kao i prošle godine kada je eliminisan u polufinalu od Hadersfilda. Sjajne igre u novoj kampanji i treće mesto koje je zauzeo, dali su navijačima Lutona nadu da mogu otići barem korak dalje. Kako bi otišli na ''Vembli'', biće im potrebno da preokrenu zaostatak iz prvog meča, ali izabranici Roba Edvardsa su ove sezone pokazali da su za to i te kako sposobni.

Poraz od Sanderlenda prekinuo je niz od 14 utakmica bez poraza za ''šeširdžije'' koje će se večeras osloniti na odličnu atmosferu na ''Kenilvort roudu''. Teren domaćina nije bio srećno lovište za mnoge gostujuće ekipe tokom regularne sezone, Luton je izgubio samo četiri od 23 utakmice kod kuće i pobedio je na pet od poslednjih šest uz remi sa Halom u poslednjem kolu. 

Sa druge strane, Sanderlend je takođe imao sjajnu seriju od devet utakmica bez poraza u završnici regularnog dela sezone koja mu je omogućila da se plasira u plej-of sa šestog mesta. Četa Tonija Moubraja je sjajno nastupala u gostima tokom čitave sezone, osvojila je 39 bodova na 23 utakmice van svog stadiona, a regularni deo sezone je završila sa tri vezane pobede na gostovanjima.

Vredi napomenuti da je Sanderlend van ''Stadiona svetlosti'' samo jednom vadio loptu iz svoje mreže u prethodnih 450 minuta i odlična igra odbrane daje samopouzdanje ''crnim mačkama'' da mogu do druge uzastopne promocije nakon što su prošle godine pobedili Vikomb u finalu plej-ofa za Čempionšip sa 2:0.

Pre subotnjeg obračuna, Luton i Sanderlend su odigrali četiri uzastopna remija rezultatom 1:1, niz započet u sezoni 2018/19. kada su se takmičili u Ligi jedan. Meteorski uspon oba kluba od tih dana kada su bili trećeligaši je zadivljujući, ali samo jedan može da ode na ''Vembli'' na kojem će 27. maja ukrstiti koplja sa pobednikom dvomeča Midlzbroa i Koventrija.

Očekujemo jedan jako zanimljiv meč na ''Kenilvort roudu'' i verujemo da će se tradicija utakmica u kojoj oba tima daju gol nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,91)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!