"FARMACEUTI" NASTAVLJAJU BITKU NA DVA FRONTA: "Jarčevi" predjelo za "Vučicu"

O. M.

05. 05. 2023. u 08:20

BAJER iz Leverkuzena i Keln sastaju se u 31. kolu nemačke Bundeslige.

ФАРМАЦЕУТИ НАСТАВЉАЈУ БИТКУ НА ДВА ФРОНТА: Јарчеви предјело за Вучицу

Foto: Profimedia

"Farmaceuti" su posle 30 kola šesti na tabeli i nastavljaju poteru za vodećom četvorkom i mestom koje vodi u Ligu šampiona. Malo su usporili u toj trci pošto nisu uspeli da pobede direktnog konkurenta Union Berlin u prošlom kolu (0:0), ali impresivna serija izabranika Šabija Alonsa povećana je na devet utakmica u nizu bez poraza u Bundesligu, a 14 u svim takmičenjima računajući i pet u Ligi Evrope.

Bajer ima 48 bodova, šest manje od petoplasiranog Lajpciga i osam manje od Union Berlina i Frajburga koji dele treće i četvrto mesto. Upravo je Frajburg u prethodnom kolu savladao Keln i time "jarčeve" sprečio da pobedom možda i obezbede opstanak.

Ovako, pet kola pre kraja, Keln ima samo sedam bodova prednosti nad ekipama koje su u zoni ispadanja ne garantuje izabranicima Štefena Baumgarta miran san do kraja prvenstva, iako je od uvođenja baraža 2008/09 tih 35 bodova, koliko Keln sada ima, bilo dovoljno za opstanak svake sezone.

Ekipu iz Leverkuzena za šest dana očekuje prva utakmica polufinala Lige Evrope na gostovanju Romi. Upravo zbog toga, Bundesliga je ovu utakmicu protiv Kelna pomerila na petak, kako bi Bajerovi igrači imali više vremna za odmor i pripremu utakmice protiv "Vučice". Bajer iz Leverkuzena je 1988. godine osvojio tadašnji Kup UEFA, a ovako daleko u Evropi nije stigao još od sezone 2001/2002 kada je poražen u finalu Lige šampiona od madridskog Reala.

Poslednji poraz u ovoj sezoni Bajer je doživeo 19. februara od Majnca i to na svojoj "Baj areni" na kojoj je od tada vezao četiri pobede na isto toliko utakmica u Bundesligi, a računajući i Ligu Evrope ima pet pobeda i jedan remi.

Keln je pre dolaska u Leverkuzen vezao dve pobede na strani, obe sa 3:1, protiv Augzburga i Hofenhajma. Pre toga je u gostima pobedio samo još Volfsburg u petom kolu (4:2), a tri gostujuće pobede u Bundesligi nije vezao od 1996. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,67)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!