"OLIMPIJSKI DERBI" ZA EVROPU: Marselj želi direktno u najjače evropsko takmičenje, Lion "juri" utešnu Ligu konferencija

O. M.

23. 04. 2023. u 11:15

OLIMPIK iz Marselja gostuje imenjaku iz Liona u derbiju 32. kola francuske Lige 1.

ОЛИМПИЈСКИ ДЕРБИ ЗА ЕВРОПУ: Марсељ жели директно у најјаче европско такмичење, Лион јури утешну Лигу конференција

Foto: Profimedia

Marselj u 122. "olimpijski derbi" ulazi sa treće pozicije na tabeli sa 64 boda, 11 manje od lidera Pari Sen Žermena i jednako kao drugoplasirani Lans, a osim borbe za titulu koja je sve dalje od ''Velodroma'', bitno je i osvojiti drugu poziciju koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona, za razliku od treće koja vodi u plej-of kvalifikacija.

Lion je sedi na tabeli sa 50 bodova i sedam kola pre kraja najviše čemu može da se nada je plasman u Ligu konferencija, a u trci za petu poziciju koja tamo vodi, "lavovima" beže šest bodova Lil i tri Ren.

Marselj je pobedio Trou sa 3:1 kod kuće u prošlom kolu Lige 1, čime je svoj niz neporaženosti, koji traje od poraza na penale u Kupu Frnacuske od drugoligaša Ansija, produžio na šest. Lion je takođe pobedio u 31. kolu, kada je bio bolji 2:1 od domaćina Tuluza. Lionova serija nepobedivosti u Ligi 1 traje već sedam utakmica, ali ova ekipa je nedavno ispala u Kupu Francuske porazom sa 1:0 od branioca trofeja Nanta. 

Kada su se dve ekipe poslednji put sastale u Ligi 1 Marselj je pobedio sa 1:0 na ''Velodromu'', prošlog novembra. Jedini strlac na susretu bio je Semjuel Žigo u 43. minutu.

Aleksis Sančez je ove sezone najbolji gogltere Marselja sa 12 pogodaka u ligi, ali nije mogao da pronađe put do protivničke mreže na poslednje tri utakmice. Ključni igrač Liona u dosadašnjem delu Šampionata je Aleksandar Lakazet koji predvodi klupsku listu strelaca sa 19 golova, četiri manje od najboljeg tobdžije Lige 1 Kilijana Mbapea iz Pariz Sen Žermena.

U poslednjih šest ligaških mečeva obe ekpe imaju poravnat skor, sa po tri pobede i neodlučne i gotovo identičnu gol razliku, Lion 10:6, Marsej 9:5.

Od 121 dosadašnjeg "olimpiskog derbija" 105 je odigrano u okviru Lige jedan, a timovi su skoro izjednačeni. Štaviše, najveći broj susreta završen je bez pobednika, čak 40. Lion je pobedio 36 puta, a Marselj 29, dok je gol-razlika 167:162 u korist "lavova".

Rekordnu pobedu ostvario je Lion 1997 kada je bilo 8:0. Marselj je šest godina ranije ostvario svoju najubedljiviju trijumf od 7.0, ali utakmica sa najviše golova odigrana je novembra 2009, kada je bilo 5:5. Domaćin Lion je vodio 1:0, 2:1 i 5:4, a Marselj 4:2, ali su na kraju podelom bodova bili zadovoljni svi, osim tadašnjih trenera Kloda Puela i Didjea Dešampa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis