VRAĆANJE BODOVA JUVENTUSU NAJVIŠE NAŠTETILO MILANU: "Rosonerima" sada visi najelitnije evropsko takmičenje

O. M.

23. 04. 2023. u 10:15

MILAN dočekuje Leće u 31. kolu italijanske Serije A.

ВРАЋАЊЕ БОДОВА ЈУВЕНТУСУ НАЈВИШЕ НАШТЕТИЛО МИЛАНУ: Росонерима сада виси најелитније европско такмичење

FOTO: Tanjug/AP

"Rosoneri" su pre pet dana remijem sa liderom u trci za "skudeto" Napolijem obezbedili polufinale Lige šampiona, prvo za klub od čuvene sezone 2006/07 kada su poslednji put osvojili "ušati pehar", ali im je dva dana kasnije slavlje zbog tog uspeha pokvario Olimpijski komitet Italije, odlukom da se Juventusu poništi kazna od 15 bodova. Zahvaljujući tome su "bjankoneri" preskočili na tabeli Milan, ali i njegovog gradskog rivala Inter, kao i Romu. Ta pretumbacija dovela je "Rosonere" na pad izvan pozicija koje vode u Ligu šampiona.

Istini za volju, nije samo vraćanje bodova Juventusu problem Milana u poslednje vreme u Seriji A. Izabranici Stefana Pijolija ne znaju za pobedu u eliti od 26. februara kad su sa 2:0 savladali Atalantu. Milan je osvojio samo šest bodova na isto toliko poslednjih utakmica u prvenstvu. Iako je i od ranije bilo jasno da je odbrana titule neizvodljiva,  22 boda zaostatka u odnosu na Napoli potvrđuju da od toga neće biti ništa, ali sada visi i Liga šampiona u koju se doduše mogu plasirati ako osvoje ovogodišnje izdanje.

Leće je u poslednjem kolu odigrao nerešeno sa "fenjerašem" Sampdorijom čime je prekinuo niz od šest poraza tokom koga je ekipa postigla samo dva gola.

Leće u poslednjih sedam pokušaja nema pobedu nad Milanom, a samo jednom uspeo je da sačuva bod. Milan je od Lećaa izgubio dva puta u istoriji međusobnih susreta, uz 24 pobede "rosonera" i 14 neodlučnih. Uz to, ''đalorosi'' na poslednja tri gostovanja nisu uspeli da postignu nijedan pogodak, protiv Empolija, Fiorentine i Intera.

Treba istaći ipak, da gosti ove sezone bolje igraju na strani nego kod kuće, pošto su sa gostovanjima sakupili 15 bodova od 28 koliko ukupno imaju.

Nakon što je u prošlom kolu protiv Bolonje odmorio svih 10 igrača koji su započeli prvu utakmicu protiv Napolija, Pioli će verovatno pred današnji susret sa Lećeom napraviti nešto manje rezove.

Veterani Olivije Žiru i Zlatan Ibrahimović neće moći da nastupe za Milan zbog povreda, dok je Kanabrija "na ledu" zbog žutih kartona. Alesandro Florenci bi mogao da zameni Kalabriju na poziciji desnog beka, dok će Pjer Kalulu verovatno ući umesto Simona Kjaera u srcu odbrane domaćina.

Milan i Leće podelili su bodove u prvom delu sezone kada je na ''Via del mareu'' bilo 2:2. Strelci za Milan bili su Rafael Leao i Kalabrija.  Prethodno su tadašnji domaćini poveli golom Baširota i auto-golom Ernandesa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave