FARMACEUTI NASTAVLJAJU SERIJU DOBRIH REZULTATA: Lajpcig ne da četvrto mesto

O. M.

23. 04. 2023. u 10:30

BAJER iz Leverkuzena dočekuje Lajpcig u pretposlednjoj utakmici 29. kola nemačke Bundeslige.

ФАРМАЦЕУТИ НАСТАВЉАЈУ СЕРИЈУ ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА: Лајпциг не да четврто место

Foto: Profimedia

Novopečeni polufinalista Lige Evrope igra u fantastičnoj formi u poslednje vreme. Izabranici Ćabija Alonsa nanizali su 12 utakmica bez poraza, od 19 februara kad ih je sa 3:2 savladao Majnc. Bajer je sedmi na tabeli sa 44 boda, sedam manje od današnjeg protivnika, koji zauzima četvrtu poziciju.

Leverkuzen je u četvrtak izborio plasman među četiri ekipe u Ligi Evrope, ubedljivim trijumfom od 4:1 na gostovanju Rojal unionu - ukupan rezultat 5:2. Sada će "farmaceutima" protivnik u borrbi za finale biti Roma koja je u dvomeču nadigrala Fajenord, ali imaće Alonso do tog susreta sa  nekadašnjim učitenjem Žozeom Murinjom dosta posla u Bundesligi.

Bajer je ostvario 11 pobeda u poslednjih 16 utakmica a na 12 njih je postigao bar po dva gola. 

Lajpcig u derbi kola ulazi posle tri pobede, dve u Bundesligi i jedne u Kupu Nemačke, nad Borusijom iz Dortmunda. Poslednji bundesligaški ispit položili su "bikovi" tako što su protiv Augzburga anulirali prednost protivnika iz petog minuta i na kraju ga savladali sa 3:2. 

Za razliku od Leverkuzena koji  je stigao do polufinala Lige Evrope, Lajpcig je zaustavljen u osmini finala Lige šampiona od Furioznog Mančester sitija koji je posle 1:1 u prvom meču u revanšu bio više nego ubedljiv i slavio sa 7:0.

Iako su "bikovi" izgubili samo četiri od poslednjeg 21 okršaja u Bundesligi – ostvarivši 13 pobeda na tom putu – svi ti porazi su se dogodili u prethodnih devet utakmica.

Bajer iz Leverkuzena je i dalje bez Patrika Šika, pošto češki napadač nastavlja da leči povredu prepona, tako da nekadašnjni igrač Lajpciga ovog puta neće moći da se suoči sa svojim bivšim klubom.

Nakon golova u trijumfu u Ligi Evrope sredinom nedelje, Adam Hložek i Musa Dijabi će nastaviti u napadu za domaćine, u čijih startnih 11 se takođe očekuje mladi reprezentativac Nemačke Florijan Virc.

Lajpcig je u prvom delu sezone bio bolji sa 2:0 golovima Nkunkua i Tima Vernera, "bikovi" su takođe pobedili i prošlke godine u Lajpcigu kada je bilo 1:0, a gol je postigao Soboslaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola