ROSONERI NASTAVLJAJU NA DVA FRONTA: Bolonja se nada plasmanu u evro-kupove

O. M.

15. 04. 2023. u 08:20

MILAN gostuje Bolonji u 30. kolu Serije A.

РОСОНЕРИ НАСТАВЉАЈУ НА ДВА ФРОНТА: Болоња се нада пласману у евро-купове

FOTO: Tanjug/AP

"Rosoneri" se bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno su na željenom četvrtom mestu sa 52 boda, samo jednim više od gradskog rivala Intera, ali izabranici Stefana Pijolija još su u trci za osvajanje ''ušatog'' pehara, što znači da u Ligu šampiona mogu da uđu sledeće godine i kao branilac trofeja.

Milan na stadion "Renato dal Ara" dolazi posle pobede od 1:0 u prvom četvrtfinalnom susretu Lige šampiona sa liderom Serije A Napolijem koji je završen pobedom ekipe sa ''San Sira'' od 1:0.

Nedavno su "rosoneri" i na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' savladali Napoli i to još ubedljivije sa čak 4:0, a između ove dve utakmice odigrali su rem bez golova sa Empolijem.

Bolonja je trenutno osma na tabeli Serije A sa 43 boda, jednim manje od Juventusa koji je sedmi, a ta pozicija vodiće verovatno u Ligu konferencija. Mada u nekim varijantama, možda i osmoplasirani tim iz Serije A ode u Ligu konferencija, a možda i samo šesti - sve zavisi od ishoda Kup Italije i toga da li će jedan od milanskih gradskih rivala osvojiti Ligu šampiona a završiti na petom mestu Serije A.

Po sadašnjem stanju stvari mesto u Ligi konferencija garantovano je šestoplasiranoj ekipi a to je trenutno Atalanta koja je u prethodnom kolu izgubila od Bolonje. "Crveno-plavi" su slavili sa 2:0 u Bergamu, golovima Sansonea i Orsolinija. Bolonja je sada u seriji od četiri utakmice bez poaza, a u poslednjih deset mečeva samo je dva puta gubila.

Milan je u avgustu u prvom delui sezone pobedio današnjeg rivala sa 2:0. Strelci za "rosonere" bili su Rafael Leao i Olivije Žiru, dva inače najbolja strelca sedmostrukog prvaka Evrope tekuće sezone sa deset, odnosno osam golova u Seriji A.

Bolonja će ove subote tražiti svoju prvu ligašku pobedu u susretima između dva tima od januara 2016. Od tada, Milan je zabeležio 12 pobeda, a dva susreta završena su neodlučno.

Na svojoj ''Dal Ari'' ove sezone, Bolonja ima sedam pobeda, pet remija i tri poraza u 15 utakmica Serije A. Poslednji poraz na svom terenu zabeležila je 26. februara od Intera. 

Milan ima šest pobeda, četiri remija i pet poraza u gostima ove sezone u prvenstvenim utakmicama, poslednji put dve pobede u gostima "rosoneri" su vezali još u oktobru kada su pobedili Sampdoriju sa 2:1, pa Empoli sa 3:1. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!