LION ŽELI U EVROPU: ''LJubičasti'' vole da igraju na golove

V.M.

14. 04. 2023. u 09:40

FUDBALERI Tuluza dočekaće izabranike Lorana Blana u uvodnoj utakmici 31. kola Lige 1.

ЛИОН ЖЕЛИ У ЕВРОПУ: Љубичасти воле да играју на голове

Foto: Profimedia

Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme, u proteklih pet kola upisao je dve pobede uz tri poraza. Prošlog vikenda je ostvario jako bitan trijumf savladavši Monpelje sa 1:2, to mu je bila 11 pobeda u sezoni i nalazi se na dosta sigurnom 13. mestu na tabeli. Sa druge strane, nakon što je slavio u Parizu, Lion je upisao nova tri boda. Ovoga puta je na svom terenu bio bolji od Rena rezultatom 3:1 i na taj način je uhvatio priključak za ekipama koje se bore za plasman u Evropu iduće sezone.

Tuluz igra jako solidno u svojoj povratinčkoj sezoni u eliti i očekuje ga mirna završnica prvenstva. Ne može da se bori za plasman u Evropu, a ima čak 12 bodova više od Strazbura koji je prvi tim ispod crte. Domaćin igra jako otvoren fudbal što i govori njegova gol-razlika 46:52 i samo je na Monakovim i PSŽ-ovima utakmicama padalo više golova ove sezone.

Da dobru kampanju kruniše trofejom Tuluz, će imati priliku u finalu kupa 29. aprila u kojem će se sastati sa prošlodišnjim osvajačem Nantom. 

Protivnik u finalu mogao mu je biti i Lion koji je u polufinalu izgubio od ''kanarinaca'' sa 1:0. Iako je to bio razočaravajuć poraz za današnjeg gosta, on nije dugo tugovao i četiri dana kasnije u jako bitnoj utakmici savladao je Ren rezultatom 3:1. Gubio je sa 0:1 na poluvremenu, ali uspeo je da preokrene golovima Tolisoa, Lakazeta i Barkole. Tako se popeo na sedmo mesto na tabeli i sada zaostaje samo pet bodova za Lilom koji je na petom mestu, poziciji koja vodi u Ligu konferencija. 

Generalno se četa Lorana Blana nalazi u dosta dobrom ritmu što se tiče prvenstva i neporažena je na poslednjih šest utakmica, tri pobede uz isto toliko remija.

Domaćin će biti bez Hilija i Rataoa, dok će u redovima gosta odsustvovati Gusto, Barkola i Sar, a pod upitnikom je Dejan Lovren.

Na poslednjih pet međusobnih duela Lion je slavio četiri puta uz ovosezonski remi (1:1).

Verujemo da će izabranici ''predsednika'' osvojiti bitna tri boda i tako upisati treću uzastopnu pobedu u Ligi 1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,38)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)