VELIKI DERBI PORTUGALSKOG FUDBALA ODLUČUJE O TITULI: Benfika overava prvo mesto u 252. ''O Klasiku''

V.M.

07. 04. 2023. u 12:48

LIDER šampionata ugostiće najvećeg rivala Porto, od 19 časova.

ВЕЛИКИ ДЕРБИ ПОРТУГАЛСКОГ ФУДБАЛА ОДЛУЧУЈЕ О ТИТУЛИ: Бенфика оверава прво место у 252. О Класику

Profimedia

Ovo će biti 252. susret velikana. Prednost u ukupnom skoru ima Porto koji je slavio 100 puta, dok je Benfika trijumfovala u 89 navrata, takođe su viđena i 62 remija. Većinu svojih pobeda ''orlovi'' su ostvarili kod kuće, čak 65 od 89, i danas će pokušati da podebljaju tu brojku pred svojim navijačima.

Iako je tradicija na strani ''zmajeva'', to nije slučaj sa formom. Benfika je u neverovatnom ritmu i upisala je deset vezanih pobeda u prvenstvu, dok je Porto u tom periodu ostvario osam trijumfa uz poraz i remi.

''Orlovi'' su ubedljivo prvi na tabeli, imaju plus deset u odnosu na današnjeg rivala i ako danas ostanu neporaženi, gotovo pa sigurno će osvojiti svoju 38. titulu prvaka jer je do kraja ostalo samo osam kola.

U duelu ovih timova u prvoj polusezoni Benfika je slavila sa 0:1 na ''Dragau''. Ključni momenat bilo je isključenje Eustakija u 27. minutu, Porto se nakon toga hrabro branio ali Rafa Silva je uspeo da pronađe put do mreže u 72. minutu i tako je doneo bitna tri boda svojoj ekipi.

Domaćina sledeće nedelje očekuje četvrtfinale Lige šampiona u kojem će igrati sa Interom, ekipom koja je izbacila Porto iz najelitnijeg evropskog takmičenja.

Lider će biti bez Drakslera, Gedeša i Ristića, dok će kod gosta odsustvovati Marselo, a pod upitnikom su Evanilson, Zaidu i Žoao Mario.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja