NAPOLI SE VRAĆA NA POBEDNIČKU STAZU: Leće pet kola nije postigao gol!

O. M.

07. 04. 2023. u 09:40

LIDER Serije A Napoli gostuje Lećeu u drugoj utakmici 29. kola.

НАПОЛИ СЕ ВРАЋА НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Леће пет кола није постигао гол!

FOTO: AP/Tanjug

Izabranici Lučana Spaletija i dalje imaju ubedljivu prednost nad najbližim pratiocima - 16 bodova nad drugoplasiranim Lacijom - iako su u prethodnom kolu doživeli ubedljiv poraz 0:4 od Milana i to na svom stadionu "Dijego Armando Maradona".

Italijanski mediji pišu da su igrači domaće ekipe bili pod negativnim uticajem navijača, koji su se na ovoj utakmici pobunili protiv uprave kluba na čelu sa Aurelijom de Laurentisom, a razlog je - povećanje cene ulaznica.

Poraz od "rosonera" bio je tek treći Napolijev ove godine, ne računajući onaj posle jedanaesteraca od Kremonezea u Kupu.

Iako je Napoli u poslednjih pet kola osvojio manje bodova od trenutno drugoplasiranog Lacija (9:13) zapravo je u tom periodu povećao prednost nad prvim pratiocem, jer je krajem februara drugi bio Inter kome je Napoli tada bežao 15 bodova.

Matematički, Napoliju je za osvajanje treće titule šampiona u istoriji potrebno da u preostalih deset kola osvoji 14 bodova, pod uslovom da Lacio pobedi sve do kraja, što je teško očekivati.

Na poslednjih deset utakmica Napolija samo jedna ekipa je postizala gol, osam puta su to bili Napolitanci, a dva puta njihovi protivnici.

Leće je na 16. mestu sa 27 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu izgubio je od Empolija, što je bio peti uzastopni poraz ove ekipe u ligi. U tih pet utakmica "đalorosi" nisu postigli ni gol. Poslednji put su protivničku mrežu zatresli kad su ostvarili poslednju pobedu u sezoni, 19. februara kada su u Bergamu savladali Atalantu, čime je krenula i u međuvremenu okončana negativna serija "provincijske boginje" od četiri utakmice bez pobede.

Prethodni duel ovih rivala, odigran u avgustu prošle godine, završen je podelom bodova na "Maradoni". Poveli su domaći golom Elmasa u 25. minutu, samo dva minuta nakon što je Kolombo promašio penal za goste. Ipak, ovaj igrač se iskupio u 31. minutu kada je doneo izjednačenje.

Napoli dugo čeka pobedu na svom terenu nad Lećeom, od 2011. godine, ali je slavio na dva poslednja gostovanja u gradu u kojem nikada nije izgubio u 21. veku.

Izabranici Lučana Spaletija ove sezone su osam puta gostovali ekipama koje su u tom trenutku bile u donjoj polovini tabele Serije A i na svakoj od tih utakmica su pobedili sa dva ili više golova razlike.

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 2,15) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave