INTER DRMA OZBILJNA KRIZA: Tri boda su imperativ u Salernu

V.M.

07. 04. 2023. u 08:10

SALERNITANA dočekuje ''neroazure'' od 17 časova na stadionu ''Areki''.

ИНТЕР ДРМА ОЗБИЉНА КРИЗА: Три бода су императив у Салерну

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u dosta solidnom ritmu i trenutno zauzima 15. mesto na tabeli sa 28 osvojenih bodova, što je čak devet više od Verona koja je prva ispod crte i ''granata'' ima dobre šanse da i treću sezonu zaredom nastupi u Seriji A. Sa druge strane, Inter je u potpunom rasulu, ne zna za pobedu na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, ozbiljno mu se trese mesto u vrhu tabele i mora brzo da se trgne ako želi da zauzme neko od prva četiri mesta koja vode u Ligu šampiona.

Salernitana ne gubi, ali ni ne pobeđuje i prošlog vikenda je protiv Specije upisala svoj četvrti remi u nizu, 1:1. Pre tog susreta redom je delila bodove sa Sampdorijom, Bolonjom i Milanom.

Paolo Souza je preuzeo ekipu sredinom januara nakon otkaza Davideu Nikolu, glavni zadatak mu je da opstane u eliti i čini se da će to uspeti da učini.

Njegova četa igra promenljivo kod kuće ove sezone i na 14 utakmica ostvarila je četiri pobede i pokupila 16 bodova.

Što se tiče gostiju, njima su tri boda večeras imperativ kako ne bi izgubili korak za vodećima na tabeli. Inter se nalazi na deobi četvrtog mesta sa Romom koja ima bolji međusobni skor ali tek ih očekuje utakmica na ''Olimpiku'', Milan je treći sa samo bodom više, a šansu iz prikrajka vreba Atalanta koja ima dva poena manje od ''neroazura''.

Izabranici Simonea Inzagija su u velikoj krizi i poslednju pobedu su ostvarili pre nešto više od mesec dana kada su savladali Leće sa 2:0. Nakon toga su odigrali tri remija i doživeli isto toliko poraza, poslednji prošlog vikenda kada ih je rezultatom 0:1 pobedila Fiorentina.

Preko nedelje su odigrali prvi meč polufinala Kupa Italije protiv Juvea koji je poveo golom Kvadrada, u završnici je poravnao Lukaku sa bele tačke, ali tenziji tu nije došao kraj. Igrači su se sukobili nakon meča, Lukaku je ušao u verbalni duel sa publikom nakon čega je isključen, put ka svlačionici pokazan je i Kvadradu koji se umešao, a pocrveneo je i iskusni Samir Handanovič.

Ako pogledamo međsobne duele, prednost ima Inter koji je na tri utakmice protiv Salernitane od kada se vratila u elitu upisao tri rutinske pobede. (5:0, 0:5 i 2:0)

Kod domaćina su pod znakom pitanja nastupi Macokija i Domagoja, dok će Inzagi u Salernu biti bez usluga Čalhanoglua, Dambozija i Škrinjara.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave