MARSELJ IDE PO DEVETU UZASTOPNU POBEDU U GOSTIMA: Južnjacima prija izlet u Bretanju

O. M.

09. 04. 2023. u 10:30

OLIMPIK Marselj gostuje Lorijenu u 30. kolu francuske Lige 1.

МАРСЕЉ ИДЕ ПО ДЕВЕТУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ У ГОСТИМА: Јужњацима прија излет у Бретању

Foto: Profimedia

Domaća ekipa je deseta na tabeli sa 44 boda, što je nabolji skor posle 29. kola Lige jedan u klupskoj istoriji. Nedavno je trener Režis le Bris nagrađen novim ugovorom za ovaj uspeh. Dobro raspoloženje u taboru narandžasto-crnih nije narušeno ni porazom od Lila, iako je njime verovatno ugašena nada u plasman u evro-kupove, što bi bilo drugi put u istoriji kluba. Prvi i za sada jedni put Evropa je izborena u sezoni 2002/03 kada je Lorijen osvojio Kup Francuske iako je iste sezone ispao u Ligu dva.

Lil zauzima to peto mesto, sada sa osam bodova više od Lorijena, a mogućnost da i šesta pozicija donese palsman u Ligu konferencija otpala je kada je postalo poznato da će u finalu Kupa igrati Nant i Tuluz koji su bez šanse da izbore evro-poziciju u Ligi.

Lorijen je od početka godine izgubio samo jednu utakmicu kod kuće, pre mesec i po minimalnim rezultatom od Oksera, ali ove nedelje na "Mustuar" dolazi ekipa koja je skupila najviše bodova na gotovanjima u celoj Ligi i od koga su izgubili poslednjih sedam međusobnih susreta. 

Da je Marselj kod kuće osvojio bodova koliko i na strani sada bi bio ubedljivo prvi na tabeli Lige 1, umesto što zaostaje za liderom Pariz Sen Žermenom devet bodova. Ali, na žalost navijača ovog kluba, njihovi ljubimci su na svom ''Velodromu'' sakupili 25 bodova, čak deset manje nego što su doneli sa gostovanja (35 od mogućih 42). 

I dok izabranici Igora Tudora trenutno drže rekord u ligama "petice" po broju uzastopnih pobeda u gostima, koji iznosi osam utakmica, na poslednje tri utakmice kod kuće osvojili su dva boda. 

Ako poraz od Pariz Sen Žermena nije iznenađenje, iako je samo dve nedelje pre ranije Marselj dobio istog protivnika na istom mestu u okviru Kupa Francuske, remiji sa Monpeljeom i Strazburom to svakako jesu. Naročito imajući u vidu da je Monpenje ekipa sa najmanje nerešenih utakmica u Ligi, a Strazbur tim iz donjeg dela tabele, koji jedva da postiže gol po utakmici a na ''Velodromu'' je postigao dva i to jedan za drugim u 89. i 90. minutu.

U prvom delu sezone Marselj je posle preokreta pobedio današnjeg rivala sa 3:1. Golove su postigli Kolašinac, Sančez i Veretu, dok je strelac jedinog pogotka za Lorijae bio Mofi.

Prošle godine u Bretanji je bilo 3:0 za Marselj koji na ovom gostovanju nije poražen od 2010. godine.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!