ARSENAL DOLAZI NA ''ENFILD'': Četa Mikela Artete na najtežem ispitu do sada

V.M.

09. 04. 2023. u 10:15 >> 10:15

LIVERPUL će ugostiti lidera Premijer lige u poslednjnoj utakmici 30. kola.

АРСЕНАЛ ДОЛАЗИ НА ЕНФИЛД: Чета Микела Артете на најтежем испиту до сада

FOTO: AP/Tanjug

Arsenal u sjajnom ritmu dolazi po svoju osmu uzastopnu ligašku pobedu, lider ima pet bodova viška u odnosu na Siti i ne sme sebi da dozvoli kiks jer bi onda otvorio šansu ''građanima'' da mu priđu na dva ili tri boda zaostatka pred međusobnih duel koji ih očekuje u završnici prvenstva. Liverpul je ponovo odigrao 0:0 sa Čelsijem (četvrti put u nizu ako računamo regularnih 90 minuta iz finala kupova) i ako ništa drugo, tom utakmicom je prekinuo niz od tri vezana ligaška poraza, ali Klop mora pronaći način da prodrma svoje igrače koji mogu ostati bez plasmana u Evropu ako ovako nastave.

Liverpul je u ozbiljnom padu, ali pokazao je ove sezone da voli da igra derbije na svom terenu. To smo videli u duelima sa mančesterskima velikana kada su prvo savladali Siti sa 1:0, a onda ponizili Junajted rezultatom 7:0.

Forma svakako nije na strani ''redsa'' kojima je taj trijumf protiv ''crvenih đavola'' bio poslednji koji su ostvarili i od tada je prošlo više od mesec dana. Klop i njegovi izabranici će se uzdati u magiju ''Enfilda'' na kojem su osvojili 30 bodova na 13 utakmica u kojima su ostvarili devet pobeda uz tri remija i poraz od Lidsa.

''Tobdžije'' pucaju iz svih oružja i aposlutno dominiraju engleskim fudbalom, na posldenjdih pet pobeda postizali su barem po tri gola i danas imaju priliku da po prvi put u istoriji kluba vežu šest pobeda na kojima su zatresli mrežu barem tri puta.

Arsenal je prvi na tabeli maltene tokom čitave sezone, ali posao nije gotov i četa Mikela Artete se ne sme opustiti. Ekipa iz Londona igra fenomenalno u gostima ove sezone i van svog terena je osvojila čak 34 od moguća 42 boda, ubedljivo najviše u čitavoj ligi.

Međutim ako postoji neki teren na kojem lider tradicionalno ne voli da igra to je ''Enfild'' na kojem je poslednji put slavio pre 11 godina. U tom periodu Liverpul je ostvario čak sedam pobeda, a viđena su i dva remija u okviru ligaških utakmica.

Klop neće moći da računa na Bajčetića i Keitu, pod znakom pitanja je Luis Dijaz koji se oporavlja od teške povrede, a dobra vest je da se u sastav vraća Virdžil van Dajk.

Arsenal će biti bez Nketija, Tomijasua i Elnenija, dok će se o nastupu Vilijama Salibe kojeg muče leđa odlučiti pred sam start utakmice.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Arsenal je slavio sa 3:2, a verujemo da ćemo i danas gledati novu goleadu.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije