SRPSKI GOLMAN PONOVO ''SPUŠTA ROLETNU''? Rajkovićeva ekipa traži izlaz iz krize

V.M.

31. 03. 2023. u 11:53 >> 11:53

MAJORKA dočekuje Osasunu od 21.00 na otvaranju 27. kola La lige.

СРПСКИ ГОЛМАН ПОНОВО СПУШТА РОЛЕТНУ? Рајковићева екипа тражи излаз из кризе

Foto: Profimedia

Oba tima igraju dosta loše u poslednje vreme, tako da im je reprezentativna pauza došla u pravo vreme i sada će pokušati da izađu iz krize. Majorka je trenutno 11. na tabeli, dok je Osasuna deveta, ali ako bi vezali par dobrih rezultata, mogli bi da se priključe borbi za plasman u Evropu iduće sezone.

Domaćin ima samo jednu pobedu na poslednjih pet ligaških utakmica, pored nje doživeo je tri poraza i podelio je bodove sa Sosijedadom. Na poslednjem susretu pred pauzu, Majorka je izgubila od Betisa rezultatom 1:0.

''Pirati'' igraju dosta tvrd fudbal ove sezone što i govori podatak da je na njihovim utakmicama do sada palo 49 golova, što je 1,8 pogodak po utakmici. 

Rajković možda nije prvi golman naše reprezentacije, ali je prvi čuvar mreže Majorke i nastupio je na svakoj ligaškoj utakmici u tekućoj sezoni. Najviše se istakao protiv Reala kada je odbranio penal Asensiju i ''spustio roletnu'' u pobedi od 1:0.

Sa druge strane, Osasuna je takođe u lošoj formi, ali ima priliku da se pobedom na večerašnjem susretu popne na sedmo mesto tabele La lige. 

Zanimljivo je da gost ima identičan skor na poslednjih pet utakmica kao Majorka, pobeda i remi uz tri poraza. U prošlom kolu Viljareal je ubedljivo slavio protiv ''los rohiljosa'' sa 3:0. 

Za Osasunu se takođe može reći da igra tvrd fudbal jer ima istu gol-razliku kao današnji protivnik, 22 postignuta pogotka uz 27 primljenih.

Na poslednjih pet međusobnih susreta blagu prednost ima Osasuna koja je ostvarila dve pobede, viđeno je isto toliko remija, dok je Majorka upisala jedan trijumf.

Domaćin će biti bez Lune i Valjenta, a pod upitnikom je nastup Augustinsona.

Sa druge strane, Jagoba Arasate neće moći da računa na Darka Brašanca koji meč propušta zbog suspenzije, uz njega moguća su odsustva Avilje, Penje i Tora.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu između dva tima koja će biti oprezna i želeće na dobar način da započnu završni deo prvenstva i tako izađu iz krize.

NAŠ TIP: P/K X (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju