OSTAJE VELIKA ŽAL ZA NEKIM UTAKMICAMA: Crveno-beli vraćaju samopouzdanje!

M.M.

31. 03. 2023. u 08:24

U 32. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja košarkaši Crvene zvezde gostovaće Asvelu. Utakmica će se igrati u dvorani "Astrobal" u Vilerbanu sa početkom u 21.00.

ОСТАЈЕ ВЕЛИКА ЖАЛ ЗА НЕКИМ УТАКМИЦАМА: Црвено-бели враћају самопоуздање!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Crveno-beli su izgubili trku za plej-of, međutim, sam kraj regularnog dela Evrolige mogu iskoristiti za podizanje forme.

Ekipa polako vraća samopouzdanje i to je ono što je najbitnije, ono što svakako raduje navijače je to što se i Luka Vildoza polako vraća u prepoznatljivi ritam.

Ono što uprava kluba najviše želi je da se klub i naredne godine takmiči u Evroligi, a za to će verovatno biti potrebno osvajanje ABA lige, ukoliko ne dođe do nekih promena.

Izabranici Duška Ivanovića su dobro igrali u regionalnoj ligi, ali porazom od Cibone su stvorili sebi još jednu brigu.

Teško je očekivati da će Partizan napraviti kiks do kraja regularnog dela te će, kako stvari stoje, prednost domaćeg terena u eventualnom finalu verovatno pripasti crno-belima.

Duškovi puleni su pre dva dana bili jako dobri na evrosceni, nakon 40 minuta savladali su Valensiju na svom parketu rezultatom 92:73.

Najefikasniji na terenu bio je Filip Petrušev koji je meč završio sa 20 poena, a ponovo je briljirao Fakundo Kampaco koji je za 27 minuta provedenih na parketu imao 15 pogodaka i 7 asistencija. Luka Vildoza je takođe kao i njegov sunarodnik imao 7 dodavanja.

U listu strelaca upisali su se još Ognjen Dobrić (16), Ben Bentil (9), Luka Vildoza (9), Hasan Martin (7), Džo Holand (6), Luka Mitrović (6) i Nikola Ivanović (3). Stefan Marković i Stefan Lazarević su proveli na terenu 20, odnosno 4 minuta, ali nisu imali poenterski učinak.

Deluje da su crveno-beli mogli daleko više ove sezone i nekako ostaje žal za nekim utakmicama koje su mogle odvesti sezonu u drugom smeru.

Sa druge strane Francuzi su svoju bitku i ranije izgubili, ove sezone nemaju konkurentan sastav, što najbolje pokazuje i stanje na tabeli, zauzimaju poslednju poziciju sa skorom od 8 pobeda i 23 poraza.

Kada su se sastali u prvom delu sezone srpski predstavnik je slavio rezultatom 71:67, sjajnu partiju pružio je tada Nikola Ivanović koji je ubacio 16 poena.

Očekuje se nešto opuštenija atmosfera na parketu, a naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +155,5 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)