BARNLI JE VEĆ PREMIJERLIGAŠ? "Crne mačke" prva prepreka na putu do rekorda koji odoleva 17 godina

O. M.

31. 03. 2023. u 09:00

VODEĆA ekipa engleskog Čempionšipa Barnli dočekuje tim Sanderlenda u 39. kolu.

БАРНЛИ ЈЕ ВЕЋ ПРЕМИЈЕРЛИГАШ? Црне мачке прва препрека на путу до рекорда који одолева 17 година

Foto: Tanjug/Lindsey Parnaby/Pool via AP

Barnli je prvi na tabeli sa 83 boda, čak 16 više od trećeplasiranog Midlsbroa koji ima i utakmicu više. To znači da je izabranicima Vensana Kompanija dovoljno da osvoje osam bodova u narednih devet utakmica kako bi se ekspresno vratili u Premijer ligu, posle samo jedne sezone u Čempionšipu.

Barnli, međutim, ima motiv da osvoji više od pomenutih osam bodova jer je u prilici da obori rekord engleskog fudbala u broju bodova u jednoj sezoni. Ukoliko osvoji 24 od mogućih 27 bodova u preostalih devet utakmica, Barnli će srušiti rekord Redinga od 106 bodova iz sezone 2005/06. Neće biti lako, ali ako iko može onda su to "klaretsi" koji su pobedili u 12 od poslednjih 13 utakmica, uz jedan remi.

Prve na putu ka tom cilju "klaretsima" stoje "crne mačke" kojima je ovo takođe prva sezona u Čempionšipu posle duže vremena (pet sezona), ali za razliku od Barnlija, Sanderlend je ušao preko plej-ofa iz Lige jedan.

Kako za sada stvari stoje, ostaće u drugom razredu engleskog fudbala i naredne sezone. Opstanak je praktično obezbeđen sa 17 bodova prednosti nad 22. Hadersfildom, a postoji doduše mogućnost da se serijom dobrih rezultata izabranici Tonija Moubreja vrate u trku za plej-of. U njoj su bili aktivni do sredine februara kada je usledila serija loših rezultata, prekinuta samo pobedom nad Noričom sredinom marta.

Ove dve ekipe su jesenas odigrale uzbudljiv meč u kome je Barnli posle preokreta odneo sva tri boda sa "Stadiona svetlosti". Poveli su domaći golovima Diala i Nila u 16, odnosno 20. minutu, ali je drugo poluvreme u potpunosti pripalo gostima koji su do 60. minuta izjednačili, a u poslednjih pola sata i potpuno preokrenuli i došli do pobede od 4:2. Ako i na svom "Turf Muru" osvoje tri boda, biće to njihova prva dupla pobeda nad ovim rivalom još od početka sedamdesetih godina prošlog veka.

Poslednji put kad su igrali na ovom stadionu, bilo je to 2018. u Liga kupu, pobedio je Sanderlend sa 3:1, a poslednji ligaški okršaj na ovom terenu desio se 2016. u Premijer ligi kada je Barnli bio ubedljiv - 4:1.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,32)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest