MOŽE LI TADIĆ PONOVO DA ZABLISTA? VAR je spasao Ajaks u prvom duelu

V.M.

23. 02. 2023. u 15:25 >> 15:25

UNION Berlin dočekuje ''kopljanike'' od 21.00 u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope.

МОЖЕ ЛИ ТАДИЋ ПОНОВО ДА ЗАБЛИСТА? ВАР је спасао Ајакс у првом дуелу

Profimedia

Pre sedam dana viđen je remi, 0:0. Union Berlin je stvarao šanse koje nije koristio, čak je i zatresao mrežu preko Tornsbija, ali VAR je intervenisao i poništio pogodak zbog igranja rukom. Večeras će oba tim ići na pobedu i prolaz tako da očekujemo jednu veoma zanimljivu utakmicu.

Domaćin je za vikend imao zlatnu šansu da preuzme prvo mesto na tabeli Bundeslige. Nakon što je Bajern izgubio od Menhengladbaha, Union je trebao da trijumfuje protiv fenjeraša Šalkea i popeo bi se na prvo mesto, ali to nije uspeo da učini i odigrao je 0:0 sa ekipom iz Gelzenkirhena. Sada nas očekuje veoma zanimljiva trka za titulu prvaka Nemačke, jer su na 43 boda izjednačeni Bajern, Union i Borusija Dortmund koja je iskoristila njihove kikseve i pridružila im se u samom vrhu tabele. Videćemo koliko će Urs Fišer ozbiljno shvatiti ovaj meč i da li će se fokusirati na prvenstvo ili će takođe najjači sastav izvesti i u Ligi Evrope.

Ajaks je podigao formu nakon smene trenera, pre par dana je ubeležio novi trijumf kada je rezultatom 4:0 rutinski savladao Spartu iz Roterdama. Vezao je četiri ligaške pobede, sada je drugi na tabeli holandskog prvenstva i zaostaje tri boda za liderom Fejenordom. ''Kopljanici'' su zauzeli treće mesto u grupi ''A'' Lige šampiona i tako su se našli u šesnaestini finala ovog takmičenja. Kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić postigao je dva gola i podelio asistenciju protiv Sparte, tako da je sigurno da će se trenutni prvak Holandije osloniti na njega na večerašnjem duelu da ponovo povuče ekipe i još jednom sjajnom partijom povede svoje saigrače u narednu fazu.

Domaćin će biti bez Šafera, dok su pod znakom pitanja nastupi Buska i Leitea.

Ajaks nema problema sa izostancima, jedini koji su nesigurni da će nastupiti na večerašnjem susretu su Kaplan i Sančez.

Verujemo da ćemo videti bolje izdanje ''kopljanika'' nego u prvom susretu i očekujemo da za razliku od prvog meča bude golova na ''Forsteraju''.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!