DA LI JE VREME ZA PRVI TRIJUMF PROTIV SPORTINGA? Midtjiland sa dobrim šansama čeka Portugalce

M.T.

23. 02. 2023. u 09:45

PRVI meč završen je remijem 1:1.

ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ПРВИ ТРИЈУМФ ПРОТИВ СПОРТИНГА? Мидтјиланд са добрим шансама чека Португалце

Profimedia

Midtjiland je bio pred pobedom u Lisabonu, ali je na kraju odigrao nerešeno sa Sportingom u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, pa večeras od 18.45 u Herningu na ''MCH areni'' danski predstavnik ima lepu priliku da napravi eventualno iznenađenje i plasira se u osminu finala drugog fudbalskog takmičenja po kvalitetu u Evropi.

Bilo je jasno da je za Midtjiland u prvom meču bila rezervisana uloga autsajdera i zaista je danski predstavnik bio u podređenom položaju tokom većeg dela meča. Međutim, ekipa Alberta Kapelasa bila je na pragu iznenađujuće pobede pošto je povela u 77. minutu golom Egipaćanina Emama Ašura. Ipak, Sporting je uspeo da stigne do izjednačenja praktično u poslednjim trenucima utakmice kada je Sebastijan Koates bio najviši u skoku i glavom savladao golmana Losla.

Midtjiland je uspeo da se podigne u pravom trenutku pošto je pred meč u Lisabonu bio u seriji od pet utakmica bez pobede u domaćem šampionatu. Remi protiv Sportinga motivisao je Kapelasove učenike koji su u ponedeljak u 18. kolu danskog prvenstva savladali Viborg sa ubedljivih 4:0 uz het-trik za poluvreme Gustava Isaksona.

Spoting je pre prvog meča protiv Midtjilanda imao seriju od četiri meča bez poraza koja se završila pred dolazak Danaca pošto su ''lavovi'' izgubili u derbiju od Porta pred svojim navijačima. Posle remija pre sedam dana, Amorimov tim uspeo je u Primeiri da ponovo slavio pošto je savladao Šaves sa 3:2. ''Lavovi'' su u Ligu Evrope stigli iz Lige šampiona, a trenutno su u domaćem prvenstvu na četvrtom mestu sa 41. osvojenim bodom,  što je osam manje od Brage koja za sada drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za najelitnnije evropsko takmičenje.

Midtjiland će na ovom meču biti oslabljen neigranjem veznjaka Emilijana Martineza koji je u prvom meču dobio žuti karton kojim je zaradio suspenziju, a trener Albert Kapelas zbog povrede neće na rasplaganju imati Žuniora Brumada koji je propustio prethodna dva meča danskog tima. Očekuje se da napad domaćina predvode Isakson, Frederik Heiselberg i Valdemar Andresen.

Što se tiče gosta, u timu nema samo duže odsutnog Danijela Bragance, dok se u prošlom kolu Primerie u ekipu vratio Hidemasa Morita i očekuje se da bude u startnoj postavi u timu Rubena Amorima.

Ovo će biti četvrti duel ovih ekipa u Ligi Evrope, a Midtjiland nema pobedu protiv portugalskog predstavnika. Sporting je na prethodna tri meča ostvario dve pobede uz prošlonedeljnu nerešenu utakmicu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)