NA SPEKTAKULARAN NAČIN SU PREKINULI CRNI NIZ: Mogu li srušiti "boginju"?

M.T.

04. 02. 2023. u 11:16

ATALANTA je na poslednjih pet mečeva u ligi bez poraza.

НА СПЕКТАКУЛАРАН НАЧИН СУ ПРЕКИНУЛИ ЦРНИ НИЗ: Могу ли срушити богињу?

Foto: Profimedia

Dugo je tražio Sasuolo svetlo u tunelu loših rezultata i uspeo je to da uradi proteklog vikenda i večerasd od 20.45 će sa velikim motivom dočekati na stadionu ''Mapei'' ekipu Atalante u 21. kolu Serije A.

Osam utakmica, računajući i period pre mundijalske pauze, je Sasuolo bio bez pobede u Seriji A i nije izgledalo da će se to promeniti u prethodnom kolu kada su ''neroverdi'' gostovali Milanu na ''San Siru''. Međutim, Sasuolo je odigrao fantastičan meč i čak pet puta pogodio gol Milana za veliku pobedu od 5:2 i prekid serije loših rezultata kao i prvu pobedu u gostima još od septembra.

Ovom pobedom se Sasuolo dodatno udaljio od timova koji su na samom dnu italijanskog šampionata. Tim trenera Alesija Dionisija pobedom protiv Milana stigao je do 16. pozicije i 20 osvojenih poena, dva više od Specije, poslednjeg tima iznad crte, dok Verona koja je prva u zoni ispadanja ima 13 bodova. Dobrim rezultatom protiv Atalante, Sasuolo bi mogo da se dodatno približi sredini tabele.

Atalanta je u odličnoj formi od nastavka sezone i jedino je Napoli osvojio više bodova od ''boginje'' u novoj godini do sad. Ekipa Đan Pjera Gasperinija neporažena je u poslednjih pet kola Serije A, a u prethodnom je savladala Sampdoriju sa 2:0. Klub iz Bergama nije ni imao poraz u novoj godini sve do prošlog utorka kada je minimalnim rezultatom poražen od Intera u četvrtfinalu Kupa Italije.

Na tabeli je Atalanta trenutno na četvrtom mestu u grupi timova sa osvojenih 38 bodova. Ispred ekipe iz Bergama je zbog bolje gol razlike Lacio, dok ''boginja'' ima bolji gol količnik u odnosu na Milan.

Trener Sasuola Alesio Dionisi ostao je bez Hameda Traorea koji je otišao u Bornmut, dok su povređeni Andrea Pinamonti i Džeremi Toljan. Međutim, ostanak makar do leta Davide Fratesija značiće Dionisijevom timu. Na drugoj strani, Đan Pjero Gasperini nema na raspolaganju Hose Luisa Palomina, Davida Zapakostu i Simonea Muratorea.

Mečevi Sasuola i Atalante gotovo uvek budu efikasni pošto je na poslednjih deset utakmica samo jednom postignuto manje od tri gola i nema razloga da danas bude drugačije. Atalanta je ostvarila čak osam pobeda, dok je Sasuolo uspeo da trijumfuje jednom, a ta pobeda mu je bila prva posle 16 mečeva protiv ''boginje'' iz Bergama i jedan meč u poslednjih deset između ova dva tima je završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: I2+&4+ (kvota 3,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)