LIVERPUL TRAŽI IZLAZ IZ KRIZE: Mogu li Vulvsi iz trećeg pokušaja da savladaju ''redse''?

V.M.

04. 02. 2023. u 09:15 >> 09:15

KLOPOVA četa gostuje Vulverhemptonu u utakmici 22. kola Premijer lige.

ЛИВЕРПУЛ ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Могу ли Вулвси из трећег покушаја да савладају редсе?

FOTO: Tanjug

Domaćin igra solidno od kada ga je preuzeo Đulen Lopetegi krajem prošle godine, pobegao je iz zone ispadanja i pokušaće iz trećeg puta da savlada Liverpul. ''Redsi'' su nakon dobrog otvaranja drugog dela prvenstva upali u krizu i nisu slavili na prethodne tri ligaške utakmica, a uz to su ispali iz FA kupa porazom od Brajtona 2:1.

Vulvsi su prvi tim iznad crte sa 17 osvojenih bodova, isto ima i Bornmut, ali zbog bolje gol-razlike ''vukovi'' su van zone ispadanja. Na protekle tri utakmice izabranici španskog stručnjaka su upisali remi sa Aston vilom, porazili su Vest hem i izgubili su od Mančester sitija. Najveći problem za domaćina ove sezone je napad, jer su u dosadašnjem toku Premijer lige postigli mizernih 12 golova što je ubedljivo najmanje u čitavoj ligi. Krajem prelaznog roka dovedeni su Pablo Sarabija iz PSŽ-a, kao i Žoao Gomež iz Flamenga, kombinovano su plaćeni 23.7 miliona evra.

Liverpul je u problemu, na poslednja tri susreta je postigao samo jedan gol i doživeo je dva poraza uz remi. Trenutno je deveti na tabeli sa 29 osvojenih bodova i ne deluje kao ekipa koja može da se bori za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. Kada smo kod najeltinijeg evropskog takmičenja, u reprizi prošlogidšnjeg finala, ''redse'' uskoro očekuje obračun sa Real Madridom u osmini finala. Za vreme zimskog prelaznog roka ekipu je u transferu vrednom 42 miliona evra pojačao Kodi Gakpo iz PSV-a koji na pet odigranih utakmica i dalje nije zatresao mrežu u dresu novog kluba.  Na devet gostovanja ove sezone Liverpul je ostvario samo dve pobede i pokupio premalih osam bodova.

Ove ekipe su se ove sezone već susrele dva puta u okviru FA kupa, nakon remija u prvoj utakmici usledio je revanš u kojem je slavio Liverpul.

Domaćin će na ovoj utakmici biti bez Čikinja, Pedra Neta, Traorea i Kalajdžića.

Klop ne može da računa na Artura, Dijaza, Žotu, Firmina, Konatea i Virdžila van Dajka, dok je pod znakom pitanja Karvaljo.

Očekujemo jednu interesantnu utakmicu, verujemo da će Vulvsi umrtviti igru i tražiti svoje prilike iz kontri. Zbog toga očekujemo malo golova na današnjem susretu.

NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna