''VUČICA'' POBEDOM ZAUZIMA MESTO KOJE VODI U LIGU ŠAMPIONA: Gost igra odlično nakon pauze

V.M.

04. 02. 2023. u 09:00

EMPOLI gostuje u prestonici od 18 časova.

ВУЧИЦА ПОБЕДОМ ЗАУЗИМА МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Гост игра одлично након паузе

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Roma je u prošlom kolu doživela prvi poraz u nastavku sezone od strane Napolija, a preko nedelje je ispala iz Kupa Italije tako da danas ima dobru priliku da prekine tu negativnu seriju. Empoli igra odlično, Paolo Zaneti je naštelovao ekipu koja je neporažena na prethodnih pet utakmica.

Domaćin je trenutno šesti na tabeli sa 37 osvojenih bodova, što je poen manje od trećeplasiranog Lacija. Trka za Ligu šampiona se potpuno otvorila nakon oduzimanja 15 bodova Juventusu i Roma se nada da će na kraju sezone uspeti da se vrati u najelitnije evropsko takmičenje. Pre par dana ''vučica'' je doživela šokantan poraz od Kremonezea u četvrtfinalu Kupa Italije i videćemo kako će taj neuspeh uticati na ekipu. Na devetu utakmica kod kuće ove sezone, ''đalorosi'' su ostvarili pet pobeda, uz remi i tri poraza. U samoj završnici prelaznog roka Žoze Morinjo je dobio pojačanje u vidu Dijega Ljorentea koji je došao na pozajmicu do kraja sezone sa pravom otkupa. Ekipu nije napustio Nikolo Zanilo i videćemo da li će ga Portugalac odmah vratiti u tim jer je ceo prelazni rok tražio da napusti prestonicu.

Gost pruža sjajne partije i zauzima deseto mesto na tabeli Serije A. U prošlom kolu mu je izmakla treća pobeda u nizu, iako je vodio 2:0 do same završnice utakmice sa Torinom nije uspeo da sačuva prednost i meč je završen rezultatom 2:2. Nakon što je imao problema sa realizacijom u prvom delu sezone, Empoli je posle pauze na svakoj utakmici postigao barem po gol i treba nagraditi Paola Zanetija za odlične rezulate koje beleži sa ekipom.

Roma ima šest uzastopnih pobeda na utakmicama sa Empolijem. 

Domaćin će na ovom susretu biti bez Darboa i Vajnalduma, moguć je i izostanak Spinacole, a najavljuje se  potencijalni debi od prvog miuta za Ljorentea.

Gost nema sigurnih izostanaka sa ove utakmice, ali su pod znakom pitanja Destro, Grasi, Ismajli i Toneli.

Očekujemo jednu dobru, ujednačenu utakmicu. Verujemo da će oba tima postići po gol a moguć je i trijumf Rome.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,15)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a