JOVIĆ JE OTPISAN! "Srpski" Torino stiže u Firencu

M.T.

21. 01. 2023. u 13:55 >> 13:55

OBA tima poražena u prethodnom kolu.

ЈОВИЋ ЈЕ ОТПИСАН! Српски Торино стиже у Фиренцу

FOTO: Tanjug/AP

Fioretina i Torino na tabeli Serija A nalaze se jedan iza drugog sa istim brojem bodova, a večeras od 20.45 u međusobnom susretu u okviru 19. kola italijanskog šampionata na stadionu ''Artemio Franki'' imaće priliku da se međusobno udalje.

Klub iz Firence krenuo je sa solidnim rezultatima u nastavku sezone posle mundijalske pauze. Fiorentina je u osmini finala Kupa Italije eliminisala Sampdoriju minmalnim rezultatom, dok je u šampionatu uspela da savlada Sasuolo i remizira sa Moncom, da bi u prethodnom kolu izgubila od Roma u gostima.

Trenutno je ekipa Vinćenca Italijana na devetoj poziciji sa 23 boda, koliko ima i Torino koji je trenutno ispred ''viole'' zbog bolje gol razlike. Iako što se tiče pozicija ni Fiorentina ni Torino nisu daleko od mesta koje vode u evropska takmičenja, zaostaju 11 bodova za Romom, Atalantom i Lacijom i večerašnji meč prilika da sačuvaju kakve-takve šanse da ipak mogu i na evroscenu u narednoj sezoni.

Za razliku od Fiorentine, Torino u Seriji A nije uspeo da ostvari pobedu u prethodna tri kola. ''Bikovi'' su remizirali sa Veronom i Salernitanom, da bi u prethodnom kolu neprijatno iznenadili svoje navijače porazom kod kuće od Specije minimalnim rezultatom.

To se dogodilo samo četiri dana pošto je Torino uspeo da u osmini finala Kupa Italije sa igračem manjer eliminiše favorizovani Milan golom Adopa u 114. minutu i plasira se među osam najboljih timova. ''Bikovi'' su posebno ranjivi kada igraju na strani pošto nisu uspeli da sačuvaju svoju mrežu u poslednjih devet utakmica.

Vinćenco Italijano se suočava sa dosta problema pošto zbog povrede nema u timu prvog napadača Artura Kabrala, kao ni Rikarda Sotila i Lukasa Martineza Kvartu, a nedostjaće i Dodo koji mora da odradi suspenziju zbog dobijenog crvenog kartona protiv Rome. Zbog povrede Kabrala i statusa Luke Jovića o kome se mnogo govori u italijanskim medijima prethodnih dana, još nije poznato ko će predvoditi napad "viole".

Ni Torino nije bez kadrovskih problema pošto meč protiv Fiorentine propuštaju zbog povreda Ola Aina, Valentino Lazaro, Pjetro Pelegri i reprezentativac Srbije Saša Lukić kojeg bi mogao da zameni Karol Lineti.

''Viola'' je uspešniji od dva tima u poslednjih deset utakmica pošto je pet puta upisala pobedu, dok je Torino to učinio dva puta, a tri meča su završena nerešenim rezultatom. Prošle sezone su oba tima ostvarila po jednu pobedu u Seriji A.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)