BRAJTON SE NAMERAČIO NA VRH TABELE: Mogu li ''lisice'' da prekinu crni niz?

V.M.

21. 01. 2023. u 10:14

LESTER dočekuje ''galebove'' na ''King pauer stadionu'' od 16 časova.

БРАЈТОН СЕ НАМЕРАЧИО НА ВРХ ТАБЕЛЕ: Могу ли лисице да прекину црни низ?

FOTO: Tanjug

Obračun dve ekipe koje su u poptuno suprotnim formama. Lester je izgubio četiri uzastopne utakmice i pokušaće pred svojim navijačima da prekine crnu seriju. Brajton je u prošlom kolu dominantno savladao Liverpul sa 3:0 i to je bio treći trijumf izabranika Roberta de Zerbija na prethodna četiri susreta.

Domaćin igrama podseća na početak sezone kada je bio zacementiran na dnu tabele.

Izabranici Brendana Rodžersa zauzimaju 14. mesto sa 17 osvojenih bodova, dva više od Vest Hema koji je prvi tim ispod crte. Zanimljiv je podatak da su ''lisice'' izgubile 12 utakmica u prvenstvu do sada što je uz Vest Hem i Sautempton najviše u čitavoj ligi. Navijači čekaju kao ozeblo sunce povratak najboljeg igrača ekipe Džejmsa Medisona koji je pod znakom pitanja za ovaj susret. Vezista je ove sezone postigao sedam golova i podelio četiri asistencije.

Gost juri treću uzastopnu pobedu u Premijer ligi. U prethodna dva kola žrtve su mu bile ekipe iz Liverpula. Prvo je bio bolji od Evertona na ''Gudison parku'' rezultatom 1:4, a zatim je na svom terenu rutinski savldao Liverpul sa 3:0 golovima Marša i Velbeka.

Roberto de Zerbi radi odličan posao od kada je zamenio Potera i Brajton ima priliku da se bori za neko od mesta koje vodi u Evropu. Trenutno je sedmi na tabeli sa 30 bodova ali je odigrao samo 18 utakmica u dosadašnjem toku takmičenja. ''Galebovi'' su jedni od boljih ekipa na gostovanjima ove sezone, na devet utakmica van svog ''Ameksa'' pokupili su 16 bodova.

Ova dva tima su se već susrela ove sezone, u šestom kolu Brajton je ubedljivo slavio sa 5:2.  Na četiri međusobne utakmice pre te viđena su dva remija i po pobeda na obe strane.

Domaćin će na ovom meču biti bez Evansa, Džastina, Pereira i Sumarea, dok su pod znakom pitanja Duzburi-Hol, Perez i Medison.

Gost nema većih problema i biće samo bez Modera.

Brajton igra goleade u drugom delu sezone, na njegove četiri utakmice palo je čak 18 pogodaka i zbog toga verujemo da će biti golova na današnjem susretu.

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!