OBRAČUN POSRNULIH VELIKANA: Poslednja prilika da se uhvati voz za vrh tabele Premijer lige

V.M.

21. 01. 2023. u 08:24

''PLAVCI'' dolaze na Enfild u prvoj utakmici 21. kola.

ОБРАЧУН ПОСРНУЛИХ ВЕЛИКАНА: Последња прилика да се ухвати воз за врх табеле Премијер лиге

Foto: AP

Domaćin je vezao dva poraza i probaće pred svojim navijačima da se vrati na pobedničke staze. Čelsi je konačno slavio u prošlom kolu golom Haverca protiv Kristal palasa i želi da nadogradi taj rezultat još jednim dobrim nastupom.

Liverpul igra dosta promenljivo ove sezone. Delovalo je da je uhvatio zalet kada je vezao četiri uzastopna trijumfa u ligi, ali su onda usledila dva poraza. Prvo je Brentford bio bolji od ''redsa'' sa 3:1, a u prošlom kolu Brajton ih je rutinski savladao sa 3:0. Klopovi izabranici su deveti na tabeli i zaostaju čak deset bodova za Njukaslom koji zauzima četvrtu poziciju, tako da ukoliko žele u Ligu šampiona naredne sezone moraju da krenu da pobeđuju.

Veliki problem za ekipu je izostanak Virdžila van Dajka koji se povredio protiv Brentforda i neće se skoro vraćati na teren. Preko nedelje Liverpul je bio bolji od Vulverhemptona rezultatom 0:1 u ponovljenoj utakmici FA kupa.

Čelsi je uspeo da osvoji tri boda protiv Kristal palasa u prošlom kolu i tako je upisao prvi trijumf u Novoj godini. Trenutno je deseti na tabeli sa 28 osvojenih bodova. U prethodnih pet kola ima dve pobede, isto toliko poraza i remi. Gost je ozvaničio dolazak čoveka od 100 miliona, Mihajla Mudrika, i videćemo da li će ga Poter koristiti na ovom susretu. ''Plavci'' se nadaju da sada mogu da uđu u dobru seriju nakon perioda klimavih rezultata.

Ova dva tima su se prošle sezone susrela čak četiri puta. Liverpul je slavio u finalima FA i EFL kupa nakon boljeg izvođena jedanaesteraca uz dva remija u Premijer ligi, tako da su faktički četiri puta igrali nerešeno.

Oba trenera imaju ozbiljne probleme sa izostancima.

Klop ne može da računa na Artura, Dijaza, Žotu, Firmina i već pomenutog Virdžila van Dajka, dok su pod upitnikom Nunjez i Cimikas.

Poter će morati da pravi sastav bez Broje, Čilvela, Fofane, Džejmsa, Kantea, Feliksa, Mendija, Pulišića, Sterlinga i Zakarije.

Očekujemo dobru, zanimljivu utakmicu između dva tima koja moraju da krenu da pobeđuju ako žele da uhvate priključak za vrhom tabele.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!