FENJERAŠ PODIŽE FORMU: Sautempton pobedom može da izađe iz zone ispadanja

V.M.

21. 01. 2023. u 10:40

''SVECI'' dočekuju Aston vilu u utakmici 21. kola Premijer lige.

ФЕЊЕРАШ ПОДИЖЕ ФОРМУ: Саутемптон победом може да изађе из зоне испадања

FOTO: EPA

Domaćin je vezao tri pobede u svim takmičenjima, u veoma dobrom raspoloženju dočekuje današnji susret i pokušaće da ostvari prvu pobedu pred svojim navijačima u novoj godini. ''Lavovi'' su takođe u dobroj formi i osvojili su deset poena na prethodnih pet susreta.

Sautempton je već duže vreme zacementiran za dno tabele ali sada ima priliku da pobegne iz zone ispadanja. Osvojio je 15 poena u dosadašnjem toku takmičenja što je samo bod manje od Bornmuta koji je prvi tim iznad crte. Nejtan Džouns je u prošlom kolu zabeležio prvu ligašku pobedu na klupi gosta. Njegovi izabranici su nakon preokreta golovima Vord-Prauza savladali Everton sa 1:2. ''Sveci'' su vezali tri pobede, uz trijumf protiv Evertona slavili su u EFL i FA kupu protiv Mančester sitija i Kristal Palasa. 

Aston Vila se nalazi na sredini tabele sa 25 osvojenih bodova. Prošlog vikenda je golovima Votkinsa i Buendije slavila sa 2:1 protiv Lidsa. Ekipa se podigla nakon dolaska Unaja Emerija na klupu, španski stručnjak je sklonio ekipu iz opasne zone i ''lavovi'' sada idu ka gornjem delu tabele. Na devet gostovanja ove sezone Vila je pokupila osam bodova, vezala je dve pobede van svog stadiona i želeće da ostvari i treću. Gost je platio Aleksa Morena 14 miliona Betisu početkom prelaznog roka i veruje se da će Emeri pokušati da dovede još par pojačanja koja odgovaraju njegovoj filozofiji fudbala.

 Na prethodnih pet međusobnih duela nije bilo remija. Uz dva trijumfa Sautemptona viđene su tri pobede Aston Vile, jedna od njih bila je u devetom kolu kada je Remzi golom na ''Vila parku'' doneo sva tri boda svojoj ekipi.  

Džouns ne može da računa Larijosa i Livarametna, dok su upitni nastupi Bele-Kočapa, Mekartija i Tea Volkota.

Vila će na ovom gostovanju biti bez Dijega Karlosa, Mekgina, Stira i verovatno Luke Dinja.

Očekujemo jednu dobru, relativno otvorenu utakmicu u kojoj verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!