UZDRMANI LIVERPUL POKUŠAVA DA ODBRANI TROFEJ: Vulverhempton nema šta da izgubi

M.T.

07. 01. 2023. u 11:09

TIM Jirgena Klopa poražen je u Premijer ligi.

УЗДРМАНИ ЛИВЕРПУЛ ПОКУШАВА ДА ОДБРАНИ ТРОФЕЈ: Вулверхемптон нема шта да изгуби

FOTO: Tanjug/AP

Loš je bio Liverpul protiv Brentforda u Premijer ligi i doživeo poraz, a ovog vikenda ga čeka treća runda FA kupa u kojem će na ''Enfild roudu'' dočekati večeras od 21 sat ekipu Vulverhemtpona.

Liverpul je već ostao bez trofeja u Liga kupu gde ga je eliminisao Mančester siti, a sada ga čeka pokušaj da zadrži trofej u FA kupu, ali je pred večerašnji meč napravio veoma lošu uvertiru. Ekipa Jirgena Klopa je u Premijer ligi uspela da savlada Aston Vilu i Lester i činilo se da je poraz od Sitija zaboravljen, a onda se desio Brentford.

Loš meč je odigrao Liverpul i Brentford je pobedio sa 3:1 uz par poništenih golova, a Jirgenu Klopu je ostalo da razmišlja šta se to dešava sa njegovim timom ove sezone. Livetpul je osam puta osvajao FA kup i pokušaće da odbrani trofej, a poslednji put kada je ispao baš u trećoj rundi ovog takmičenja, upravo je Vulverhempton bio taj koji se pobrinuo za takav ishod u sezoni 2018/2019.

Početak Đulena Loptetegija na klupi Vulverhemtpona nije čak ni bio loš pošto je u Liga kupu savladan Gilingam, a zatim u Premijer ligi Everton, ali je onda usledilo otrežnjenje. Mančester junajted je savladao ''vukove'' da bi u prethodnom kolu odigrali 1:1 sa Aston Vilom. U Premijer ligi je samo Sautempton lošiji od Vulverhemptona koji je četiri puta u svojoj istoriji osvajao FA kup, ali je poslednji trofej stigao u vitrine kluba još u sezoni 1959/1960.

U Liverpulu problemi idu jedan za drugim, pa je tako Virdžil Van Dajk definitivno odsutan zbog povrede, kao što je slučaj sa Arturom, Luisom Dijazom, Diogom Žotom, dok još uvek vlada neizvesnost oko nastupa Džejmsa Milnera, Roberta Firmina i Džordna Hendersona, a očekuje se da debituje Kodi Gakpo pošto su završene sve formalnosti oko njegovog prelaska u Liverpul iz PSV-a.

Ni Vulverhempton nije u idealnoj situaciji sa povređenim igračima, a Đulen Lopetegi je ostao bez Bubakar Traorea koji se pridružio već duže povređenima Čikinju, Pedru Netu i Saši Kalajdžiću.

Međusobni dueli Liverpula i Vulverhemtpona se ne završavaju remijem, barem nije nijedan u poslednjih deset utakmica. Liverpul je ostvario osam pobeda, dok je Vulverhemtpon uspeo da slavi dva puta, a zanimljivo da su obe pobede Vulfsi ostvarili baš u FA kupu.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!