ANDORA MORA DA PREKINE LOŠU SERIJU: Leganes dolazi u sjajnoj formi

M.T.

10. 12. 2022. u 11:36

GOSTI su neporaženi u poslednjih osam mečeva u Segundi.

АНДОРА МОРА ДА ПРЕКИНЕ ЛОШУ СЕРИЈУ: Леганес долази у сјајној форми

Foto: Profimedia

Andora je zapala u malu krizu koju bi morala što pre da reši, a priliku će imati večeras od 19 časova na Nacionalnom stadionu gde će u okviru 20. kola Segunde gostovati Leganes.

Andora od početka sezone igra u serijama vezujući utakmice bez poraza, a zatim igrajući mečeva u nizu bez pobede. Tako su posle poraza od Rasinga iz Santadera uspeli da vežu tri pobede u nizu računajući i trijumf u Kupu kralja protiv Manakora. Međutim, u prethodna dva kola Andora je doživela dva minimalna poraza od Kartahene i Ueske. Tako je ekipa čiji je vlasnik Đerar Pike, a trener Eder Sarabija doživela tri poraza u poslednjih pet kola španske druge lige.

Ovi neuspesi su koštali Andoru i bolje pozicije na tabeli, pa se trenutno Sarabijin tim nalazi na osmoj poziciji sa 27 osvojenih bodova. Čak ni domaći teren Andori ne mora da bude prednost u ovom meču protiv Leganjesa, pošto je na poslednjih šest utakmica pred svojim navijačima doživela četiri poraza.

U potpuo drugačijem raspoloženju stiže Leganjes na ovaj meč pošto je u odličnoj formi. Leganjes već osam kola ne zna za poraz u Segundi, a jedini neuspeh u tom periodu je doživeo u Kupu kralja gde je Gernika bila bolja posle jedanaesteraca. U poslednjih pet kola Leganjes je tri puta remizirao i dva puta pobedio, a u prethodna dva kola igrao je nerešeno sa Viljarealom B i Mirandesom.

Ekipa trenera Imanola Idikaeza je zahvaljujući seriji dobrih rezultata uspela da napreduje na tabeli i sada se nalazi na 12. mestu sa 26 bodova, jednim manje u odnosu na svog večerašnjeg protivnika. I Leganjesu i Andori bi večerašnja pobeda mogla da donese napredak do pozicija koje vode u plej-of za plasman u La Ligu ili makar blizu njih.

Trener Leganesa Idikaez ne može da računa za ovaj meč na Rubena Parda i Huana Munjoza zbog suspenzije pošto su odbili peti žuti karton protiv Mirenadesa, a neće biti ni Gaku Šibasakija koji je tek završio učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru. Eder Sarabija neće imati na raspolaganju Marija Vilju zbog suspenzije.

Pošto je Andora ove sezone debitant u Segundi, ne čudi što je ovo prvi ligaški meč protiv Leganesa, a treći ukupno. U prethodne dve utakmice oba tima su ostvarila po jednu pobedu.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri