DERBI SREDINE TABELE U SEGUNDI: Eibar i Ueska hvataju voz za vrh

M.T.

04. 12. 2022. u 10:31

SAMO dva boda razdvajaju današnje rivale.

ДЕРБИ СРЕДИНЕ ТАБЕЛЕ У СЕГУНДИ: Еибар и Уеска хватају воз за врх

Foto: Profimedia

Eibar i Ueska na granici su gornjeg doma španske druge lige i pokušavaju da održe korak za ekipama koji se nalaze na pozicijama koje vode makar u plej-of za popunu La Lige, a danas će ova dva tima od 18.30 na stadionu ''Ipurua'' ukrstiti koplja u okviru 18. kola Segunde.

Ekipa Eibara bila je u seriji od šest mečeva bez poraza u svim takmičenjima, ali je tome došao kraj u prethodnom kolu šampionata kada je Kartahena slavila sa 2:1 i tako prestigla Eibar na tabeli. Pre toga, ekipa trenera Gaiske Garitana pet kola nije bila poražena u domaćem šampionatu pošto je ostvarila dve pobede i tri remija.

Eibar ima jednu od boljih odbrana u ligi sa 15 primljenih golova, ali je činjenica da bi napad mogao da bude malo ubojitiji pošto je ekipa postigla 19 golova. Trenutno se bivši tim našeg reprezentativnog golmana Marka Dmitrovića nalazi na osmoj poziciji u šampionatu sa 27 bodova koliko ima i Andora koja je na sedmom mestu zbog bolje gol razlike. Bod više imaju Kartahena, Levante i Granada koji se nalaze na četvrtom, petom i šestom mestu, odnosno poslednje tri pozicije koje vode u plej-of za popunu La Lige.

Posle serije od sedam mečeva bez poraza, ekipa Ueske upala je u krizu što se odrazilo i na rezultate.Tim trenera Hosea Zigande je u narednih pet mečeva u svim takmičenjima poražen čak tri puta, uz po jednu pobedu i remi. Jedan od poraza dogodio se u Kupu kralja od niželigaša Toremolinosa na penale.

Ueska ima još bolju odbranu u odnosu na Eibar pošto je u prethodnih 17 kola primila samo 12 golova, ali je i ofanziva Zigandeovog tima lošija pošto je postigao samo 15 golova. Zbog toga i ne čudi što je Ueska trenutno 10. poziciji u šampionatu sa 24 osvojena boda, dve pozicije plasirana u odnosu na Eibar i sa tri boda manje. Ipak, eventualnim dobrim rezultatom danas Ueska bi mogla da se približi pozicijama koje se obezbeđuju plasman u plej-of za La Ligu.

Oba trenera će za ovaj meč moći da računaju na kompletan sastav jer nemaju problema sa povređenim igračima.

Eibar i Ueska su potpuno izjendačeni u međusobnim susretima u poslednjih deset mečeva pošto su oba tima ostvarila po četiri pobede dok su dva meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate