PARTIZAN DOČEKUJE PODGORIČANE U DERBIJU KOLA: Budućnost kao uvertira za istorijski večiti derbi

M.T.

04. 12. 2022. u 18:47 >> 18:47

Crno-beli su u seriji od četiri poraza.

ПАРТИЗАН ДОЧЕКУЈЕ ПОДГОРИЧАНЕ У ДЕРБИЈУ КОЛА: Будућност као увертира за историјски вечити дерби

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaši Partizana upali su u krizu rezultata posle nekoliko vezanih poraza, a crno-beli imaju večeras od 19 časova u derbiju devetog kola ABA lige u "Štark areni" protiv Budućnosti priliku da prekinu crnu seriju i podignu raspoloženje pred prvi večiti derbi koji će u Evroligi igrati protiv Crvene zvezde u četvrtak 8. decembra.

Posle osam pobeda u devet utakmica u svim takmičenjima, taman kada je delovalo da je Partizan stabilizovao formu, crno-beli su otišli na mini turneju po Španiji u okviru Evrolige i od tada je zaista sve krenulo po zlu po ekipu Željka Obradovića. Porazi od Barselone i Real Madrida bili su maltene unapred upisani, ali su navijači mnogo očekivali od prvog večitog derbija u okviru regionalnog takmičenja.

Međutim, upravo u tom meču crno-beli su ponovo bili u podređenom položaju i na kraju doživeli čak i ubedljiv poraz, prvi u sezoni u ABA ligi, da bi se na sve nadovezala Valensija koja je uspela da slavi u Beogradu posle produžetka. Partizan je vezao četiri poraza u svim takmičenjima, ali je još uvek u odličnoj poziciji u regionalnom takmičenju i trenutno je drugi na tabeli iza FMP-a koji ima utakmicu više.

 - Posle teškog rasporeda i teških utakmica, dolazi nam Budućnost koja je odlična ekipa. Naravno, ta utakmica je za nas veoma važna. Drago nam je da ćemo videti ponovo naše dobre prijatelje i nadamo se da ćemo uspeti da prekinemo seriju loših rezultata – priželjkivao je u najavi meča trener Partizana Željko Obradović.

Budućnost u Beograd dolazi efinitivno u boljoj formi od Partizana, iako su Podgoričani uprkos toj činjenici i dalje autsajderi u tom meču. Ekipa trenera Vlade Jovanovića je posle dva uzastopna poraza u ABA ligi uspela da veže dve pobede i trenutno se nalazi na šestom mestu tabele sa pet pobeda i tri poraza.

Podgoričani se ove sezone takmiče i u Evrokupu i za sada i tu guraju po planu pošto su u prethodnom kolu stigli do važnog trijumfa u gostima protiv Hapoela iz Tel Aviva. Budućnost se trenutno nalazi na drugom mestu tabele sa četiri pobede i dva poraza posle šest kola, a ispred nje je Turk Telekom sa pobedom više.

U poslednjih deset mečeva koje su ova dva kluba odigrala u regionalnom takmičenju prednost je na strani Partizana koji je uspeo da ostvari trijumf u šest mečeva, dok je Budućnost četiri puta stigla do pobede. Od tih deset mečeva, samo je jedna utakmica rešena u produžetku, u oktobru 2020. kada su Podgoričani pobedili u Beogradu.

NAŠ TIP: H1 -4,5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina