BRANILAC TITULE APSOLUTNI FAVORIT: Poljacima će trebati čudo protiv Francuske

M.T.

04. 12. 2022. u 10:32 >> 10:32

''Galski petlovi'' odmorni i zdravi čekaju duel osmine finala.

БРАНИЛАЦ ТИТУЛЕ АПСОЛУТНИ ФАВОРИТ: Пољацима ће требати чудо против Француске

FOTO: AP/Tanjug

Činilo se da će Franuska imati dosta problema na Svetskom prvenstvu u Kataru kada su jedan po jedan počeli da otpadaju važni igrači reprezentacije zbog povreda, ali aktuelni šampion sveta je prošao grupu praktično sa pola gasa i danas od 16 časova će u osmini finala na stadionu ''Al Tumama'' u Dohi igrati protiv selekcije Poljske.

Francuska je bila prva reprezentacija koja je u Kataru obezbedila plasman u osminu finala što je selektoru Didijeu Dešanu dalo prostora da kombinuje u poslednjem kolu u grupi, pa je Tunis to iskoristio i ostvario minimalnu pobedu koja nije bila dovoljna se plasiraju u osminu finala pore Australije koja je trijumfom nad Danskom sakupila isti broj bodova kao Francuska.

''Galski petlovi'' su prvi put u istoriji na tri uzastopna Svetska prvenstva uspeli da se plasiraju u osminu finala, a postali su i prvi branilac titule od Brazila 2006. u Nemačkoj koji je uspeo da izađe iz grupe. Protiv Poljske su Francuzi veliki favoriti pošto njihov protivnik nije pokazao mnogo toga u Kataru.

Poljska je imala prilično skromne partije na Mundijalu, ali je uspela da osvoji četiri boda vredna plasmana u osminu finala zahvaljujući pobedi protiv Saudijske Arabije i remiju sa Meksikom. Ipak, Poljaci su strepeli u poslednjem kolu pošto su poraženi od Argentine, a Meksiko je savladao Saudijce sa 2:1 što nije bilo dovoljno pa je tim selektora Česlava Mihneviča zahvaljujući boljoj gol razlici otišao u eliminacionu fazu, prvi put od 1986. Međutim, verovatno je da se takmičenje za Poljake završava danas jer nemaju dovoljno oružja kojim bi mogli da zaprete Francuskoj.

Selektor Francuske Didije Dešan imao je mogućnost da u poslednjem kolu grupe protiv Tunisa odmori najvažnije igrače i to je i učinio, pa će ''galski petlovi'' protiv Poljske zaigrati u najjačem mogućem sastavu pošto se oporavio i rezervni golman Alfonso Areola od povrede leđa, kao i Teo Ernandez od povrede članka. To znači da će Francuska pretrpeti mnogo promena u odnosu na Tunis. Ni Poljska nema problema sa povređenim igračima pa će selektor Česlav Mihnevič moći da se suprotstavi Francuskoj  sa najboljim timom kojim raspolaže u ovom trenutku, mada postoji ogroman rizik da Poljska, u slučaju da uspe da eliminiše Francusku, u četvrtfinalu bude bez čak šestorice igrača kojima preti suspenzije u slučaju dobijanja drugog žutog kartona danas.

Poljska i Francuska odigrale su do sada 16 utakmica, a prednost je na strani ''galskih petlova'' koji su osam put slavili. Pet utakmica je završeno nerešenim rezultatom, a Poljaci su uspeli da upišu tri pobede, poslednju pre okruglo 40 godina u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Španiji.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili