MAKABIJU TREBA BOD ZA LIGU EVROPE: Benfiki bi pobeda mogla da donese prvo mesto

M.T.

02. 11. 2022. u 12:12

DOSTA zavisi i od ishoda meča u Torinu

МАКАБИЈУ ТРЕБА БОД ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Бенфики би победа могла да донесе прво место

Foto: Profimedia

Makabi se nije loše pokazao ove sezone u izuzetno jakoj grupi "H" Lige šampiona, a izraelski tim ima čak i šansu da večeras od 21 sat na svom stadionu ''Sami Ofer'' protiv Benfike eventualnim dobrim rezultatom izbori makar nastavka takmičenja u Ligi Evrope.

Klub iz Izraela se trenutno nalazi na poslednjem mestu u grupi sa tri osvojena boda posle pet odigranih kola zahvaljujući pobedi protiv Juventusa, dok su doživeli četiri poraza. Upravo je Juventus ispred Makabija sa istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom i Makabiju bi za plasman u Ligu Evrope odgovarao i bod protiv Benfike, ali da u isto vreme Pariz Sen Žermen savlada Juventus u Torinu.

Makabi bi eventualnom, mada malo verovatnom pobedom protiv Benfike vezao dve pobede u evropskim takmičenjima pred svojim navijačima prvi put od oktobra 2011. Ipak, realnost je malo drugačija i osvajanje boda bilo bi puna kapa za izraelski tim.

Benfika i dalje nema poraz od početka sezone i Rodžer Šmit sa ''orlovima'' zaista pravi odlične rezultate. Benfika je u prethodnih pet kola osvojila 11 bodova pošto je ostvarila tri pobede uz dva nerešena rezultata i u poslednjem kolu može i do prvog mesta u grupi.

Portugalski tim je u prošlom kolu, motivisan posle pobede u velikom derbiju protiv Porta, dočekao Juventus i pobedom osigurao plasman u osminu finala. Ipak, Benfika je druga na tabeli iza Pariz Sen Žermena sa istim brojem bodova, sa kojim je oba puta igrala nerešeno i mora da pobedi Makabi uz nadu da Juvnetus može makar bod da osvoji protiv ''svetaca'' jer bi to portugalskom timu donelo prvu poziciju na tabeli.

Makabi je i dalje bez Sufa Podogoreanua, Doleva Haziza i Mahmuda Džabera, a toj grupi igrača se pridružio i defanzivac Danijel Sundgren koji je doživeo povredu i na teren bi trebalo da se vrati tek sledeće godine. Što se tiče Benfike, Rodžer Šmit nema toliko problema pošto su i dalje među povređenima isti igrači i ne može da računa na Felipea Morata i Julijana Drakslera, dok će Enco Fernandez propustiti meč protiv Makabija zbog kartona.

Susret iz prvog kola u kojem je Benfika ostvarila pobedu rezultatom 2:0 bio je ujedno i prvi ova dva tima u evropskim takmičenjima.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda