JUVE BEZ VLAHOVIĆA DOČEKUJE FRANCUSKU MAŠINERIJU: Pobeda garantuje Ligu Evrope

V.D.

02. 11. 2022. u 11:25 >> 13:14

U okviru grupe ''H'' na ''Alijanc Stadionu'' uzdrmani Juventus dočekuje PSŽ.

ЈУВЕ БЕЗ ВЛАХОВИЋА ДОЧЕКУЈЕ ФРАНЦУСКУ МАШИНЕРИЈУ: Победа гарантује Лигу Европе

FOTO: Tanjug/AP

Duel dve ekipe za koje se očekivalo da će se boriti za prvo mesto u grupi, ipak Juventus je katastrofalno odigrao ovogodišnju Ligu šampiona i nalazi se na trećem mestu u grupi sa samo tri osvojena boda, dok je Pariz Sen Žermen opravdao ulogu favorita i u poslednje kolo ulazi sa pozicije lidera, za koju se bori sa portugalskom Benfikom.

''Stara dama'' iz Torina se prvi put od sezone 2013/2014. neće naći u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja. U uvodnih pet kola jedina pobeda bila im je protiv Makabija iz Haife u trećem kolu kada su ih savladali sa 3-1, pored toga izgubili su u Parizu sa 2-1, kod kuće protiv Benfike nakon što su poveli golom Milika, neočekivano ih je Makabi dobio u Haifi sa 3:1, i u prošlom kolu novi neuspeh doživeli su u Portugalu kada su porazom od 4:3 izgubili sve šanse za dalji prolaz.

Ukoliko ponovo izgube, postaće drugi italijanski klub koji je upisao pet poraza u grupnoj fazi posle Rome kojoj je to pošlo za rukom u sezoni 2004/2005. Juventus na trećem mestu i proleću u Ligi Evrope trenutno drži samo bolja gol-razlika u odnosu na Makabi. U prvenstvu Italije su vezali tri trijumfa, uključujući i pobedu protiv Lećea za vikend golom Fađolija, ali se i dalje nalaze na razočaravajućem sedmom mestu.

Što se tiče Parižana, oni dobro igraju u Ligi šampiona ove sezone, nalaze se na deobi prvog mesta sa Benfikom protiv koje su dva puta remizirali, uz to pobedili su Juventus u prvom kolu, i dva puta su savladali Makabi ukupnom gol-razlikom 10:3 i imaju 11 bodova.

Kilijan Mbape je postigao 6 golova i trenutno deli mesto najboljeg strelca sa Mohamedom Salahom, dok su Mesi i Nejmar u grupi najboljih asistenata jer imaju po 3 dodavanja za gol.

U Ligi 1 pružaju dominante partije i nakon 13 kola nalaze se na prvom mestu sa 35 bodova i gol-razlikom 36:8. Vredi napomenuti da PSŽ nije izgubio u prethodnih 28 utakmica u svim takmičenjima, zadnji poraz doživeli su 20. marta protiv Monaka.

Alegri će imati problema sa sastavljanjem tima s obzirom na to da je u Torinu prava ''bolnica''. Neće moći da računa na Vlahovića, Di Mariju, Kaio Žorža, Iling-Juniora, Bremera, Paredesa, Kjezu, De Šilja i Pola Pogbu koji će izgleda propustiti i prvenstvo u Kataru. Suspendovan je i Danilo, dok se u sastav vraća Lokateli.

Gosti će biti bez Kejlora Navasa i Presnela Kimpembea. Suspedovan je Nejmar, dok je povratnik u ekipu Marko Verati.
Očekujemo defanzivan Juventus koji će probati da odoli napadima Mbapea, Mesija i družine.


NAŠ TIP: X2&3+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)