VREME JE DA SE ANDALUŽANI POKRENU: Sevilja i Gudelj protiv Valjekana jure preko potrebnu pobedu

M.T.

29. 10. 2022. u 14:55 >> 14:55

DOMAĆIN ima samo jedan trijumf u poslednjih pet kola.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ АНДАЛУЖАНИ ПОКРЕНУ: Севиља и Гудељ против Ваљекана јуре преко потребну победу

Foto Profimedia

Fudbaleri Sevilje pokušaće da konačno pokrenu sezonu u dobrom pravcu kada je u pitanju španski šampionat pošto dočekuju u okviru 12. kola La Lige od 18.30 ekipu Rajo Valjekana na stadionu ''Ramon Sančez Pizhuan''.

Još uvek nije povratak Horhea Sampaolija na klupu Sevilje pokrenuo u potpunosti Andalužane koji nikako ne uspevaju da ostanu konstantni sa rezultatima. Sevilja je u španskom prvenstvu u poslednjih pet kola dva puta poražena i to u derbijima protiv madridskih timova pošto su bolji od nje bili Atletiko i Real u prošlom kolu. Između toga Sevilja je uspela da savlada Majorku i remizira sa Atletik Bilbaom i Valensijom. Zbog toga su Andalužani na 16. mestu La Lige sa 10 osvojenih bodova i samo bodom više od zone ispadanja.

Ipak, Sevilja je posle poraza od Reala uspela da podigne moral dobrom partijom u Ligi šampiona pošto je je savladala ubedljivo Kopenhagen sa 3:0 bez obzira što je ostala bez šansi za plasman u narednu fazu Lige šampiona i moraće da se zadovolji Ligom Evrope, takmičenjem koje Andalužanima izgleda više odgovara.

Rajo Valjekano će na ''Ramon Sančez Pizhuan'' svakako doći kao svežija ekipa pošto obaveze ima samo u španskom šampionatu. Ekipa trenera Andonija Iraole u poslednjih pet kola ima samo jedan poraz uz dve pobede i dva remija i nalazi se na 10. poziciji u La Ligi sa 15 osvojenih bodova što je svakako zadovoljavajući rezultat za Rajo posle 11 odigranih kola. U prethodnom kolu Rajo je ubedljivo savladao Kadiz i spreman je za iskušenja koja ga čekaju u Sevilji.

Sevilja će i dalje biti bez povređenih Tangaja Nianzua, Fernanda i Hesusa Manuela Korone koji će preskočiti i duel protiv Rajo Valjekana. Kike Salas se vraća u tim posle odrađene suspenzije, dok su Karim Rekik i Markos Akunja već biti u timu za meč protiv Kopenhagena i definitivno su se oporavili od povreda.

Rajo ima znatno manje problema što se tiče izostanaka pošto je povređen samo Andres Martin, dok će Rendi Nteka preskočiti današnji meč zbog crvenog kartona dobijenog protiv Kadiza.

Andalužani su apsolutno dominantni u međusobnim susretima protiv Rajo Valjekana pošto su slavili čak osam puta na poslednjih dest mečeva uz samo dva nerešena meča.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna