NIJE LAKO PROTIV BIVŠEG! Od kada ih je napustio "galebovi" ne znaju za pobedu

V.D.

29. 10. 2022. u 09:07

SA druge strane Čelsi ne zna za neuspeh od Poterovog dolaska!

НИЈЕ ЛАКО ПРОТИВ БИВШЕГ! Од када их је напустио галебови не знају за победу

FOTO: EPA

Danas od 16 časova Brajton će na svom stadionu ugostiti Čelsi koji sa klupe predvodi bivši strateg "galebova" Grejam Poter. Pored njega za Čelsi nastupa i Mark Kukurelja koji je letos prešao iz Brajtona u redove londonskog tima u transferu vrednom oko 65 miliona evra.

Ovaj meč je glavna tema u medijima na ostrvu s obzirom na neverovatnu istoriju mladog engleskog trenera.

Grejam Poter strateg Čelsija o kome se mnogo priča poslednjih nedelja je odlučio da svoju igračku karijeru prekine u 30. godini i odmah je počeo da trenira amaterski klub Lids Karnegi. 

Nakon tri sezone u Engleskoj preuzeo je tada švedskog četvrtoligaša Ostersund gde je bio poznat po tome što je terao igrače svog tima da idu u pozorište i na koncerte. Engleski stručnjak je doveo Ostersund do prve lige i napravio senzaciju osvojivši nacionalni kup i tako izborio kvalifikacije za Ligu Evrope gde je izbacio iz takmičenja Galatasaraj i PAOK. 

U grupnoj fazi tog takmičenja uspeo je da slavi protiv Arsenala u sred Londona a takvi rezultati su ga doveli u Svonsi gde se zadržao samo jednu sezonu. Brajton je 2019. godine za njega platio tri miliona funti kako bi ga doveo na svoju klupu a Poter je od "galebova" napravio stabilnog premijerligaša koji igra zaista atraktivan fudbal. 

Nakon poraza Čelsija u Zagrebu od Dinama Grejam Poter je zamenio Tomasa Tuhela na klupi "plavaca" i postao prvi menadžer londonskog tima koji nije izgubio u svojih prvih devet mečeva još od Vilijama Luisa i sezone 1906/1907 a takođe je i prvi trener koji nije izgubio svoja prva četiri meča Lige šampiona još od 2012. godine kada se Čelsi popeo na krov Evrope.

Od odlaska Potera na klupu Brajtona je seo Italijan Roberto De Zerbi ali od tada "galebovi" nisu okusili slast pobeda. Na pet mečeva poraženi su tri puta uz dva remija protiv Notingem Foresta i Liverpula. U Čelsiju je situacija skroz drugačija jer oni na devet mečeva sa novim trenerom nisu nijednom poraženi a upisali su šest pobeda i obezbedili plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Čelsi se nakon 11 odigranih mečeva nalazi na petoj poziciji sa 21 osvojenim bodom dok je Brajton deveti sa šest poena manje.

Za domaće u timu pored dugo povređenog Modera neće igrati ni Japanac Mitoma dok je nastup holandskog defanzivca Veltmana pod znakom pitanja. U Čelsiju je situacija nešto lošija jer neće biti Fofane,Kantea i Džejmsa koji će propustiti i Mundijal dok je neizvestan nastup Kulibalija i Kovačića.

Zanimljivo je da Brajton nikada nije pobedio Čelsi u zvaničnom meču a na sedam mečeva na kojima je Poter sedeo na klupi "galebova" otkinuo je bod "plavcima" čak pet puta. Poslednja tri meča su završena nerešenim rezultatom.

Verujemo da će najteže danas biti samom Poteru ali je velika prednost jer poznaje kompletnu ekipu Brajtona s obzirom da ih je do skoro vodio.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)