TADIĆ I AJAKS SE NADAJU ČUDU! Da li Liverpul stiže prokletstvo sedme sezone?

V.D.

26. 10. 2022. u 12:48 >> 12:48

"REDSIMA" dovoljan bod iz dva meča za prolaz u 1/8 finala

ТАДИЋ И АЈАКС СЕ НАДАЈУ ЧУДУ! Да ли Ливерпул стиже проклетство седме сезоне?

FOTO: EPA

U meču petog kola grupne faze Lige šampiona večeras od 21 čas na "Johan Krojf" areni sastaju se Ajaks i Liverpul. 

"Kopljanici" predvođeni kapitenom srpske reprezentacije Dušanom Tadićem su pred ovaj meč u nezavidnom položaju i potrebna im je pobeda od minimum dva gola razlike nad Liverpulom kako bi ostali u trci za poziciju broj dva koja vodi u osminu finala Lige šampiona.

Ajaks se trenutno nalazi na poziciji broj tri sa samo tri osvojena boda iz četiri meča, a te bodove su osvojili u prvom kolu kada su ubedljivo slavili protiv poslednjeplasiranog Rendžersa. Holandski predstavnik je u naredna tri kola doživeo poraz od Liverpula rezultatom 2:1 i dva debakla od sjajnih Napolitanaca (6:1 i 4:2).

U domaćem prvenstvu Ajaks pruža dobre partije i nalazi se na čelu tabele sa 28 bodova. Devet puta su trijumfovali u ligi dok su po jednom remizirali i teren napuštali pognute glave. 

Sa druge strane Liverpul izgleda da stiže "prokletstvo Klopove sedme sezone". Poznato je da Nemac ima problema u sedmoj sezoni vođenja nekog tima.

U Majncu koji je po prvi put u istoriji uveo u Bundesligu, samo da bi u sedmoj sezoni na klupi tog tima ispao natrag u Cvajtu. Zatim, u Borusiji iz Dortmunda je stigao do čak dve titule prvaka Nemačke uz jedno finale Lige šampiona, da bi u sedmoj sezoni u klubu završio van elitnog evropskog takmičenja kao sedmi na tabeli.

I sada se u Liverpulu istorija ponavlja. U sedmoj sezoni. Čini se da će baš ova biti veoma mučna za navijače tima sa "Enfilda" s obzirom na to kako im fudbaleri igraju. Ekipa iz grada Bitlsa u prvenstvu igra jako loše. Nakon 11 odigranih utakmica nalazi se na za njih slaboj osmoj poziciji sa čak 12 bodova manje od lidera Arsenala.

U Ligi šampiona je situacija malo bolja jer je Salahu i družini dovoljan jedan bod u naredna dva meča kako bi overili plasman u osminu finala. 

Liverpul je u prvom kolu poražen ubedljivo od Napolija sa 4:1 da bi slavio protiv Ajaksa i u dvomeču sa Rendžersom oba puta pobedio rezultatima 2:0 i 7:1, što je bio najteži poraz za "policajce" na "Ajbroksu" u istoriji kluba u evrotakmičenjima.

Trener domaćih Alfred Šrojder neće moći da računa na dugo povređene Ihatarena i Kaplana, dok su upitni nastupi Renča i Tejlora. 

Kod gostiju je situacija dosta komplikovanija jer nemački stručnjak neće moći da računa na nekoliko bitnih igrača kao što su Diaz, Žota, Tiago, Keita, Matip, zatim rezervista Artur, a upitni su i nastupi Konatea i Darena Nunjeza. 

Ova dva tima su se sastala do sada tri puta u Ligi šampiona i sva tri puta engleski predstavnik je bio uspešniji. 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri