BENZEMA JE DOČEKAO! Real u slavljeničkoj atmosferi gostuje "fenjerašu"

V.D.

19. 10. 2022. u 13:20

U 10. kolu La Lige očekuje nas meč između Elčea i Real Madrida koji se igra večeras od 21 čas

БЕНЗЕМА ЈЕ ДОЧЕКАО! Реал у слављеничкој атмосфери гостује фењерашу

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Karim Benzema je po prvi put u svojoj blistavoj karijeri osvojio "zlatnu loptu". Ovaj trofej mu je potpuno zasluženo pripao s obzirom na partije u prošloj sezoni u kojoj je postigao čak 15 golova u Ligi šampiona i 27 u prvenstvu Španije, a sa svojim timom je i osvojio ta dva takmičenja.

Sada u slavljeničkoj atmosferi Real putuje na gostovanje slobodno možemo reći očajnom Elčeu koji i dalje nije osetio slast trijumfa.

Domaći tim se nalazi na poslednjoj poziciji u ligi i nakon devet odigranih mečeva ima samo tri osvojena boda uz gol-razliku 6:21. Elče je čak šest puta poražen, a nešto bolju formu je nagovestio u poslednja dva kola kada je odigrao nerešeno sa Majorkom i Valensijom.

Sa druge strane kraljevski klub je lider na tabeli sa 25 osvojenih bodova, a jedina ekipa koja je "preživela" susret sa Realom bila je Osasuna našeg Darka Brašanca.

Madriđani su odlični i u Ligi šampiona gde su lideri grupe "F" sa 10 bodova i dovoljan im je još samo jedan bod kako bi obezbedili plasman u nokaut fazu.

Argentinski trener Horhe Almiron na ovom meču neće moći da računa na iskusne igrače kao što su Fidel i Federiko Fernandez. 

Ni Karlo Ančeloti nema mnogo muka oko sastavljanja tima za večerašnji susret. Prvi izbor na golu Tibo Kurtoa i dalje vuče povredu leđa i neće biti u kombinaciji za večerašnji meč. Osim njega povređeni su i rezervisti Daniel Sebalos i Mariano Diaz.

Večerašnji rivali su se u dosadašnjoj istoriji sastali osam puta u prvenstvu. Real Madrid je slavio šest puta, dok je dva puta bilo nerešeno. Poslednji remi desio se početkom godine u Madridu kada je Elče čak i vodio sa 2:0 i bio blizu istorijskog trijumfa, ali je slavlje gostiju sprečio Militao u sudijskoj nadoknadi. Jedan susret odigran je i u okviru Kupa kralja samo tri dana pre poslednjeg duela kada je nakon produžetaka tim Karla Ančelotija izborio plasman u 1/4 finale.

Verujemo da će Madriđani i večeras opravdati ulogu apsolutnih favorita i savetujemo da dvojku pojačate golovima.

NAŠ TIP: 2&G2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024